SNCB'nin tren hizmetlerinde sıklıkla karşılaşılan gecikmeler, yolcular için can sıkıcı durumlar yaratmakta. Eğer treniniz bir saat veya daha fazla süreyle gecikirse, SNCB'den tazminat talep etme hakkınız bulunduğunu biliyor muydunuz?

Tazminat talep etme hakkı sadece geçerli bir bileti olan ve varış noktasına beklenenden daha geç bir saatte ulaşıldığı seferler için geçerlidir. Şirket, bu sayede yolcunun yaşadığı mağduriyeti telafi etmeyi amaçlamakta. Ayrıca, tekrarlayan ve sistematik hale gelen gecikmelerde de tazminat talebinde bulunulabiliyor.

Örneğin, altı aylık bir süre içinde en az 10 defa 30 dakikadan fazla gecikme yaşarsanız, bilet bedelinizin yarısını geri talep edebilirsiniz. Dahası, altı ay içinde en az 20 kez 15 dakikadan fazla gecikme yaşayan yolcular, bilet bedelinin yüzde 25'ini geri alma hakkına sahiptir.

Tazminat talebi nasıl oluşturulur?
Tazminat talebinde bulunmak için, SNCB'nin resmî web sitesinde yer alan formu doldurmanız gerekmekte. Talep formunda, tren gecikmeleriyle ilgili detay bilgiler ve kişisel bilgilerinizi doldurmanız gerekiyor.

Formu doldurduktan sonra, SNCB tarafından yapılacak değerlendirme sonucunda tazminat talebinizin kabul edilip edilmediği belirleniyor.

Formu doldurmak ve tazminat talebinde bulunmak için www.belgiantrain.be sitesini ziyaret etmeniz gerekiyor.
Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Belçika’da yeni ehliyet alanlara uygulanan zorunlu eğitim kuralları esnetiliyor Belçika’da yeni ehliyet alanlara uygulanan zorunlu eğitim kuralları esnetiliyor

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.