CNE ve ACV Puls sendikaları aracılığıyla yapılan duyuruda, Brüksel Havayolları kabin personelinin düşük maaşlar ve çalışma saatlerinin iyileştirilmesi talebiyle önümüzdeki hafta üç günlük greve gideceği duyuruldu.

Açıklamada kabin personelinin, 28 Şubat Çarşamba, 29 Şubat Perşembe ve 1 Mart Cuma günleri iş bırakacağı belirtildi.

Planlanan grevin Fransızca eğitim veren okulların tatil dönemine gelmesi nedeniyle ciddi aksamalara neden olabileceği belirtildi.

Sendikalar, geçen hafta kabin personelinin bir kısmının eylem yapmayı düşündüğünü ve bu durumun havayolu şirketinin ağında "ciddi aksamalara" yol açabileceği konusunda uyarıda bulunmuştu. 

Sendika temsilcisi Didier Lebbe'ye göre, kabin personeli, maaş koşulları ve çalışma saatlerinin organizasyonunun iyileştirilmesi konusunda görüşmelerde ilerleme olmaması nedeniyle kendilerini "tamamen küçümsenmiş, ihmal edilmiş ve kızgın" hissediyor. 

Brüksel Havayolları, kabin personelinin durumundan haberdar olduğunu ve "yapıcı çözümler üzerinde müzakere etmeye hazır" olduğunu bildirdi. 

Gurbetçilerin beklediği yabancı plakalı araç izin süresi ve uçak biletlerine tavan fiyat TBMM gündeminde Gurbetçilerin beklediği yabancı plakalı araç izin süresi ve uçak biletlerine tavan fiyat TBMM gündeminde

Brüksel Havayolları'ndaki sosyal gerilimler, kabin personeli, pilotlar ve yer personeli dahil olmak üzere aylardır devam ediyor. Ocak ayının ortasında pilotlar 24 saatlik bir grev yapmıştı.

Haber:  Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.