Çarşamba günü Fransızca yayın yapan RTBF tarafından yayınlanan, polis şiddeti görüntüleri tartışmalara neden oldu. Anderlecht, Saint-Gilles ve Forest belediye başkanları, ortak basın açıklaması yaparak halkın tepkisinin anlaşılır olduğunu ve bu memurun polis teşkilatında yeri olmadığını belirtti.

Fransızca yayın yapan kamu kanalı RTBF’in Çarşamba günü polis şiddetini konu alan "Investigation" (Soruşturma) adlı araştırma programında yayınladığı görüntülerde 31 Mayıs 2020 tarihinde meydana gelen iki olayın güvenlik kamerası görüntüleri gösterildi. 

Güney-Brüksel bölgesi, Anderlecht'teki Demosthenesstraat polis karakolunda kaydedildiği belirtilen görüntülerde bir memurun aynı gün iki farklı tutukluya karşı oldukça sert davrandığı görülüyor. 
Görüntüde hücrede bulunan yabancı uyruklu genç, polis tarafından, çok kez yüzünden yumruklanıyor. Memur daha sonra onu boğmaya çalışıyor.  O sırada hücreye gelen diğer polisler memura müdahale ediyor. 

Aynı gün, aynı memurun karıştığı bir başka olay daha meydana geliyor. Kamera kayıtlarına göre, bir bankta kelepçeli olarak oturan kişi yine aynı memur tarafından yüzünden yumruklanıyor. Diğer memurlar ise olayı izliyor ancak tepki vermiyor.

Belediye Başkanları Mariam El Hamidine (Forest), Jean Spinette (Saint-Gilles) ve Fabrice Cumps (Anderlecht) ortak basın açıklamasında "Halkın öfkesini paylaşıyoruz" ifadesini kullandı  ve "Güney Brüksel polis teşkilatında yeri olmayan söz konusu kişiye karşı yeni tedbirler alınıp alınmayacağı incelenecektir” şeklinde ifade kullandı. Belediye başkanları ayrıca disiplin işlemlerinin daha hızlı sonuç vermesi için yasal düzenlemeler talep etti. 

Söz konusu polis memurunun, halen Güney Brüksel polis bölgesinde görev yaptığı ancak çalıştığı birimin değiştiği belirtildi. 

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş