Bosna Hersek'in kuzeydoğusundaki Gradacac kentinde fitness antrenörü 35 yaşındaki Nermin Sulejamnovic adlı bir adam, Instagram hesabından canlı yayın açarak eski eşi N.H.'ye silahla ateş açtı. Olay anını canlı olarak yayınlayan saldırgan daha sonra iki kişiyi öldürdü, biri polis 3 kişiyi yaraladı ve yakalanmamak için intihar etti.

Yerel basına göre eski eşini daha öncede tehdit eden saldırgan olay anında eski eşini öldürdükten sonra etrafa ateş açmaya devam etti. Sulejamnovic, Türk asıllı baba Önder Cengiz ve 23 yaşındaki oğlu Denis Cengiz'in de ölümüne neden oldu.

Eski eşini öldürdüğü görüntüleri sosyal medya hesabında canlı yayında yayınlayan Sulejamnovic, “Şimdi, canlı yayında bir cinayetin neye benzediğini göreceksiniz” dedi. Saldırganın bu görüntüleri daha sonra yayından kaldırıldı.

AP News'e göre, saldırıdan sonra kaçan Sulejamnovic, o sırada da iki canlı video yayınladı ve 
kaçarken en az iki kişiyi daha vurduğunu itiraf etti.

Bölge polisinden yapılan açıklamada ise; Sulejamnovic  ateş etmesi sonucu yaralanan kişilerden birinin bir polis memuru diğerinin ise öldürülen Denis Cengiz’in annesi olduğu kaydedildi. Saldırıda bir kişinin daha yaralandığı aktarıldı.

Bosna-Hersek Başbakanı Nermin Niksic, "Bugün Gradacac 'ta olanları tarif edecek sözüm yok" dedi. Niksic  “Katil sonunda kendi canına kıydı ama kimse kurbanların hayatını geri getiremez." Şeklinde ifade kullandı.

Yerel basına göre vücut geliştirmeci olan ve fitness koçu olarak çalışan 35 yaşındaki saldırgan, daha önce uyuşturucu ticareti ve polise saldırı suçlarından hüküm giymişti.

Saldırganın yayınladığı canlı görüntüden kareler:

bosna hersek saldırgan 3 ölü

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş