Türkiye'de son dönemde güvenlik kaygıları gerekçe gösterilerek kapatılan diplomatik temsilciliklere İsviçre Başkonsolosluğu da eklendi. 

Hollanda, Almanya, Fransa, Belçika ve İngiltere'nin başkonsolosluklarının ardından bugün İsviçre Başkonsolosluğu da kapatıldı.

Başkonsolosluk tarafından yapılan açıklamada, "Güvenlik sebebiyle, İsviçre Başkonsolosluğu ikinci bir duyuruya kadar kapalı olacaktır. Vize ve pasaport işlemleri için randevular iptal edilecektir. Anlayışınız için teşekkür ederiz" denildi.

Geçtiğimiz saatlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Avrupa ülkelerinin konsolosluklarının kapatılmasına ilişkin yaptığı açıklamada "60 milyon turist hedefi koyduğumuz bir günde, 46 milyar dolar turizm geliri elde ettiğimizi açıkladığımız bir günde Türkiye'ye karşı yeni bir psikolojik harp başlattılar" şeklinde ifade kullanmıştı

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.