Bindus, Anvers Belediyesi’nde 30. yılını kutladı. Kutlamaya T.C. Anvers Başkonsolosu Batu Kesmen, siyasiler, Bindus çatısı altındaki STK dernekleri, işadamları ve Anvers ve civarındaki toplumun ileri gelenleri katıldı. 

Bindus Federasyon’un Genel Sekreteri Sinan Şener konuşmasında, Bindus’un 30 yıllık çalışmalarının kronolojik açıklamalarını yaptı. Çatısı altında her kıtadan milletlerin dernekleriyle başarılı çalışmalara imza attıklarını belirtti. 

Şener: İnsanların demokratik bir toplum inşa etmelerine yardımcı olmalarını sağlıyoruz.
Bindus Federasyonu Sekreteri Sinan Şener, “Bindus / UTV 1993 yılında kuruldu. Belçika Kültür Bakanlığı tarafından 1995’te tanınan bir kurumuz. 25 yıl UTV (Türk Dernekler Birliği) olarak çalıştık. Beş yıl önce isim değişikliğine gittik. Belçika hükümetinin yasa ve kanunlarına göre var olan bir kurumuz. Biz sadece Türk toplumunu kapsayan çalışmalarımızın dışına çıkarak artık Belçika’da yaşayan diğer azınlıklara da yardımımız ve hizmetlerimizin olması için ‘Bindus’ (Birleştirici) ismini alarak, merkezi Anvers’te olmak üzere diğer bölgelerde Limburg ve Brüksel’de ofisler açarak hizmetimizin yelpazesini genişlettik. Bizim yönetim kurulumuz gönüllülere dayanan bir hizmet kurumu. Personelimiz aşağı yukarı 10 kişi. Federasyonumuza 100’ün üzerinde dernek ve birlik üye bağlı. Biz bir çatı kuruluşuyuz. Bu yıl 30’uncu yaşımızı dolduruyoruz. “ dedi.

Çok çeşitliliğe sahip bir toplumda çalıştıkları için kurum çalışma politikasının da buna uyumlu olduğunu belirten Şener, sözlerine şöyle devam etti;

sinan şener

“Değişen demografi, ilerici dijitalleşme ve yeni paylaşılan değerler nedeniyle güçlü dinamikler sergileyen bir toplumda Bindus, tam ve eşit katılım için çalışıyor. İnsanların demokratik bir toplum inşa etmelerine yardımcı olmalarını sağlıyoruz. Bindus kurulduğu günden bu yana hassas gruplara ulaşma konusunda uzmanlaştı. Uzmanlığımızı kültürel katılım yoluyla bireyleri ve grupları desteklemek için kullanıyoruz. Bindus, iç ve dış uzmanlığı kullanarak, aktif olarak geniş bir ağ geliştirerek ve tartışmayı ve diyaloğu teşvik ederek, pek çok savunmasız Flaman, Brüksel ve Avrupalının kurtuluşunda kilit bir rol oynadı. Bu şekilde Bindus dinamik, yenilikçi ve amacına uygun bir şemsiye kuruluş olmaya devam ediyor. Biz yıllardır bir sivil toplumu olarak başladık, sivil toplum olarak da kalmaya devam ediyoruz. Biz sivil kalır, tarafsız kalır, işimizi yaparsak demek ki 30 yılımızı dolduruyormuşuz” 
 
Jinnih Beels: “Bindus’un faaliyetlerine yakından takip ediyorum”
Vooruit Partili Anvers Belediye Encümeni ve Belediye Başkanı Jinnih Beels, etkinlikte yaptığı konuşmada Bindus’un 30. yıllık çalışmalarını övdü ve örnek hizmetlere imza attıklarını dile getirdi.

Beels, “Belçika’da faaliyet gösteren Bindus’u görev süresinde yakından takip ettiğini ve çalışmalarının örnek teşkil ettiğini görmekteyiz. Birlikte çok yakın çalışmalarımız oldu. Bugün 30. yıllarını kutluyorlar. Herkesi tek tek tebrik ediyorum, ama özellikle gönüllü çalışan herkesi. Böylesine güzel çalışan bir organizasyon bunu özellikle gönüllü çalışan kişilere borçludur. Bu gece o yüzden onlar için ayrı bir alkış istiyorum. Tutkuyla yeteneğin buluştuğu ve inanılmaz güçlü birleştiği ve yön belirleyici olduğu bir nokta.

Jinnih Beels

Ben Hint kökenli olarak yabancı bir ülkede yaşamanın ve uyum sağlamanın ne kadar zor olduğunu bilenlerden birisiyim. 6. yaşında Belçika’ya geldim. Yemek kültüründen, komşuluk kültürüne kadar çok farklı olduğunu gördüm. Zamanla uyum sağladım. Bindus’un sadece Türk derneklerine değil aynı zamanda başka millete mensup dernekleri de bünyesine alması ve kapısını açması ve onlara yardımcı olmaları elbette büyük başarıdır. Eğitimin ne kadar önemli olduğunu burada elbette anlatmama gerek yok. Çalışmalarınızı azimle devam etmenizi diliyorum” dedi.
 
Nebilla Ayt Davud, “Bindus örnek bir federasyon”
Yeni Flaman İttifak (N-VA) Partili Encümeni Anvers Belediye Başkan yardımcısı Nebilla Ayt Davud ise konuşmasında  Bindus Federasyonunun örnek bir federasyon olduğunu ve yaptığı başarılı çalışmaları ile kendisinden söz ettirdiğini dile getirdi.

bindus

Davud, “Bindus kelimesinin etimolojik kökeni gothikceden geliyor ‘bindam’, buluşturucu demek. Felemenkçede kelime ilk olarak 12. yüzyılda kullanıldı. İp ile bağlamak anlamında. Özü “Bizi bağlayın”dan geliyor. 30. yıl önce Anverste kurulan Türk Dernekler Birliği olarak bugünlere başarıyla geldi. Daha önce gazetede bu derneğin kurucularının futbol taraftarları olduğunu okumuştum. Neyse ki o günler çok geride kaldı ve 30 sene sonra çok çok ilerlediğinizi söyleyebiliyorum. Çok başarılı çalışmalar yaparak bugünlere geldi. Gönüllü çalışanlarla, uyumlu sosyal ve kültürel projeleri başarıyla yapan tüm çalışanları kutluyorum. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş