Hasan Koyuncu Belçika’da Ekim’de yapılacak belediye ve il meclisi seçimlerinde çok sayıda Türk nüfusun yaşadığı Schaerbeek belediye başkanlığı için yarışacak. Sosyalist Parti (PS) listesinin başını çekecek olan Hasan Koyuncu,2018 yılındaki belediye seçimlerinde PS-SP.A listesinde beşinci sırada yer aldı ancak liste lideri Matthieu Degrez'den yaklaşık 1.100 daha fazla tercihli oyu aldı.
 
Partinin yerel bölüm başkanı Justine Harzé'nin ikinci sırada yer alacağı bu seçimde, Koyuncu'nun adaylığı geçtiğimiz gün yapılan genel kurul toplantısında da parti üyeleri tarafından onaylandı.

Schaerbeek'te büyüyen ve burada eğitim gören Koyuncu, ailesinin 1960'lı yıllardan beri bu bölgede yaşadığını belirterek, kendisini bu bölgenin bir parçası olarak görüyor.

Sosyalist Parti'nin Schaerbeek'teki son 18 yıldır muhalefetteki rolünü değiştirmeyi hedefleyen Koyuncu, seçilmesi halinde özellikle "Good Move" planına odaklanacağını belirtti. Koyuncu ayrıca vatandaşların da söz sahibi olarak katılımının artırılmasını hedefliyor.

Brüksel siyasetinde deneyimli bir isim olarak bilinen Koyuncu, yaklaşık 12 yıldır Schaerbeek Belediye Meclisi üyesi ve 10 yıldır da Brüksel parlamentosunda görev yapıyor.

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Fotoğraf: Sosyal medya

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş