Emlakçılar Meslek Birliği (CIB) son kira barometresini yayınladı. Buna göre Flaman Bölgesinde bir öğrenci odasının ortalama kira fiyatı 500 euro sınırına dayanmış durumda.

CIB, geçtiğimiz akademik yılda tüm öğrenci şehirlerinde kiraların arttığını ve önümüzdeki akademik yılda da aynı eğilimin devam edeceğini beklediklerini açıkladı. Kuruma göre öğrenci oda kiralarının artışında en büyük etken enflasyondaki artış

Özellikle Flandre'da ortalama kira fiyatları yüzde 8,3 artışla 490 euro, Brüksel'de ise yüzde 12 artışla 494 euroya yükseldi. 

Hasselt en pahalı Flaman öğrenci şehri olmaya devam ediyor
Geçen akademik yılıyla kıyaslandığında,  Flandre'da fiyatlar yükselmeye devam etti. Ortalama kiralar şu anda her yerde 400 euronun üzerinde. Hasselt'te ise 500 euro sınırı çoktan aşıldı. Bir öğrenci odasının ortalama kirası 516 euroya dayandı.

Kira bedelleri sıralamasında ikinci sırada kiraların 514 euroya çıktığı Leuven gelmekte.  Gent’te kiralar ortalama 495 euro, Anvers’te ise 476 euro.

Brüksel Başkent Bölgesinde en fazla artışı  ortalama kira bedelinin 527 euroya çıktığı Ixelles'de. Brüksel şehrinde ise ortalama kira bedelleri 488 euro.

Geçen yıla göre en az fiyat artışı yüzde 4,7 ile Antwerp’de ve yüzde 4 ile Gent’te gerçekleşti. En fazla artış ise yüzde 13,8 ile Brugge’de yaşandı.
Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Beringen Türkgücü, play-off yükselme grubuna girdi Beringen Türkgücü, play-off yükselme grubuna girdi

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.