Belçika Genelkurmay Başkanı Michel Hofman Rusya ile savaş konusunda yaptığı uyarının ardından bir uyarı da Hollanda Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Martin Wijnen'dan geldi. Wijnen, "Rusya ile savaşa hazırlıklı olmalıyız." ifadesini kullandı.

De Telegraaf gazetesine orduya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Wijnen, Hollanda'nın Rusya ile çatışmaya daha hazırlıklı olması gerektiğini belirtti.

Wijnen, bunun "herkesin miğfer takmaya" başlayacağı anlamına gelmediğini ancak Hollanda'nın, Rusya'ya sınırı olan ve halkının savaşa çok daha hazırlıklı olduğu İsveç, Finlandiya ve Baltık ülkeleri örneğini takip etmesi gerektiğini vurguladı.

Açıklamasında "Rusya ile savaşa hazırlıklı olmalıyız."  ifadesini kullanan Wijnen, "Hollanda'nın, işler ters gittiğinde tüm toplumun hazır olması gerektiğini öğrenmesi gerekiyor." dedi.

Wijnen'a göre Hollanda, Rusya'ya 1500 kilometre mesafede olduğu için güvenliği garanti altındaymış gibi düşünmemesi gerekiyor.

"Rusya'nın anladığı tek bir dil var, o da güçlü bir ordu." değerlendirmesinde bulunan Wijnen, bu kapsamda Savunma Bakanlığındaki personel açığının giderilmesinin de mecburi olduğunu dile getirdi.

2021'den bu yana Hollanda Kara Kuvvetleri Komutanı olarak görev yapan Korgeneral Martin Wijnen, 1 Ocak'ta görevini devredecek.

“Avrupa acilen hazırlanmalı"
Geçtiğimiz hafta NATO üyesi Romanya'daki Belçika ordusunu ziyareti sırasında bir açıklama yapan Belçika  Genelkurmay Başkanı Michel Hofman Rusya ile savaş konusunda “Avrupa acilen hazırlanmalı ve kendini savunabileceğini açıkça ortaya koymalıdır” ifadesini kullanmıştı. Hofman VRT NWS'ye verdiği demeçte de Rusyanın silahlanmaya devam ettiğini belirterek, 'Bence haklı olarak endişelenmeliyiz.” demiş ve Rusya’yı kastederek “Bir komşuya saldırma iradesine sahip olduklarını zaten gösterdiler." şeklinde ifade kullanmıştı

©Sonhaber.eu

Fotoğraf: Hollanda Savunma Bakanlığı

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.