Çarşamba akşamı, 36 numaralı hattın bir otobüsünün üç camı daha kırıldı. Yolcuların yara almadan kurtulduğu olay sonrası, şoförler aniden iş bıraktı. De Lijn, Perşembe günü de 36 numaralı hat otobüslerinin çalışmayacağını duyurdu.
 
Çarşamba akşamı Linkeroever bölgesinde 36 numaralı hatta çalışan bir otobüse saldırı düzenlendi. Otobüsün üç camı kırıldı. Şoför ve yolcular olaydan yara almadan kurtuldu. Polis geniş çaplı araştırma başlattı.

Belçika'da artan cilt kanseri vakaları endişe yaratıyor! Belçika'da artan cilt kanseri vakaları endişe yaratıyor!

Yolcular panikle dışarı kaçtı!

De Lijn otobüs saldırı 01

Olayla ilgili basına açıklama yapan bir yolcu, Gloriantlaan'da, De Costerlaan durağı yakınlarında akşam saat 21:00 civarında camlara üç kez vurulduğunu ve ardından taş atıldığını belirtti. Şoför hemen otobüsü durdurdu ve yolcuların güvenli bir şekilde araçtan inmelerini sağladı. 

Polis, saldırıda ateşli silahlar kullanılıp kullanılmadığını da araştırıyor.

De Lijn şirketi Çarşamba gecesi 36 numaralı hattın şoförlerinin çalışmadığını, Perşembe günü de aynı hatta otobüs seferi yapılmayacağını duyurdu.

Daha önce de saldırı oldu
Çarşamba akşamı gerçekleşen son olay aynı hattaki otobüslere yapılan sayısız saldırıdan sadece biri. Bir hafta önce de Charles De Costerlaan ve Halewijnlaan köşesindeki boş bir binadan 36 numaralı hattaki bir otobüse havalı tüfekle ateş açıldı. Olayda kimse yaralanmadı ancak aracın camları kırıldı.

Linkeroever'de daha önce de otobüslere taş atılma olayları yaşanmıştı. Şoförler arasında saldırganlara ‘IGLO çetesi’ adı veriliyor. Geçen ay bir otobüste çıkan yangın da dahil olmak üzere, bu saldırıların birbirleriyle bağlantılı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.