Aalst Belediye Meclisi, Çarşamba akşamı bir süredir yürürlükte olan toplanma yasağını onayladı. 36 belediye meclis üyesi lehte oy kullanırken, sadece 2 CD&V (Hristiyan Demokrat) Partili üye aleyhte oy kullandı. Toplanma yasağı, istasyon çevresini ve sağ kıyıyı tekrar güvenli hale getirmeyi amaçlıyor ve söz konusu alanlarda dörtten fazla kişiyle toplanıp dolaşmanın yasak olduğu anlamına geliyor. 

Yasaklara uymayanlar, 350 euroya kadar GAS (Belediye idari yaptırımı) cezası ile karşı karşıya gelecek. Şehrin İstasyon Mahallesi ve Sağ Kıyı çevresinde önümüzdeki üç ay boyunca toplanma yasağı geçerli olacak. 

Yasak; belirtilen bölgedeki kamu alanında sarhoşluktan sözlü ve hatta fiziksel şiddete kadar değişen rahatsızlıklara karşı alındı.

N-VA (Yeni Flaman İttifak) Partili Aalst Belediye Başkanı Christoph D'Haese, “kararı dün akşam aldık ve toplanma yasağı derhal uygulanmaya başlandı” şeklinde açıkladı. D'Haese, “Yasağın somut anlamı, İstasyon Mahallesi'nde ve Sağ Kıyı'da dört veya daha fazla kişinin neden orada olduklarına dair açık bir açıklama olmadan toplanmalarının yasak olmasıdır. Böylece, bu mahallelerde dolaşan ve büyük rahatsızlık yaratan gençler arasında oynanan kedi-fare oyununa son vermeyi hedefliyoruz. Bu, sakinlerin tekrarlanan çağrılarına yanıt vermek anlamına geliyor, çünkü güvenlik garantilenmeli. Ayrıca, Brüksel istasyon çevrelerinde bildiğimiz durumlara doğru evrilmemizi önlemek istiyorum.” dedi. 

Belediye Başkanı “Çok iyi çalışan polise, inatçı gençlere veya başkalarına etkili bir şekilde müdahale etmek için bir araç sunmayı önemli bulduk” şeklinde ifade kullandı.

Toplanma yasağı ocak sonuna kadar sürecek. Toplanma yasağı entegre bir güvenlik planının bir parçası olarak uygulanacak. Toplanma yasağı değişiklik yapılması gereken durumlar olursa, uzatılacak. 

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Fotoğraf: Aalst - Wikipedia

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş