Geçtiğimiz ay Belçika hükümetinin aldığı ‘tüm sağlık personelinin COVID-19'a karşı aşılanması’ kararını ardından, Almanya Meclisi de bugün aynı tarzda bir karara imza attı.

Almanya Federal Meclis; hastanelerde ve bakım evlerinde çalışan sağlık çalışanlarının korona virüs aşısı yaptırmasını ve hastalığı atlatanların ise iyileştiğine dair belge sunmalarını zorunlu kılan yasa tasarısını kabul etti.

Halkı Enfeksiyondan Koruma Yasası'nda yapılmak istenen değişiklik, parlamentonun üst kanadı Federal Konsey'e gönderilecek. Burada da kabul edilmesi halinde yasalaşması için Cumhurbaşkanı Frank- Walter Steinmeier'in imzasına sunulacak. Böylelikle sağlık çalışanlarının 15 Mart 2022'ye kadar aşılandıklarını veya iyileştiklerini kanıtlamaları şart olacak.

Belçika’da da geçtiğimiz Kasım ayında verilen bir kararla, yaşlı bakımı veya engelli bakımı hizmeti veren kişiler de dahil olmak üzere,  tüm sağlık personeline COVID-19'a karşı aşılanması için 1 Nisan'a kadar süre verilmişti. 1 Ocak'tan önce aşı yaptırmayan sağlık personelinin açığa alınabileceği belirtilen kararda, Nisan ayına kadar aşı yaptırmamış olanların işten çıkartılacağı açıklanmıştı.
 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU