Foto Galeri

Belçika'nın farklı bölgelerinden gelen Türk kulüplerinin temsilcileri Gent kentinde düzenlenen Kick Boks Şampiyonasında, dikkatleri üzerinde topladı. İki günlük turnuvada heyecanlı anlar yaşandı.

Charleroi'den Osman Yığın, Anvers'ten Murat Direkçi, Beringen'den Murat Yazgan, Koersel'den Ali Cenk ve Heusden-Zolder'den Akın Duran'ın öğrencileri, ringdeki yetenekleri ile izleyicileri büyüledi. Karşılaşmalarda sporcuların yanı sıra antrenörler ve seyircilerin de büyük heyecan yaşadığı görüldü.

Brüksel'de Faslı bir antrenörün gözetiminde antrenmanlarını sürdüren 11 yaşındaki Emir Doğan, 30 kilo sıklette Belçika şampiyonu olmayı başardı. Rakiplerini tek tek yenerek ilk kez Belçika şampiyonu unvanını kazanan Doğan, altın madalyayı alarak sevdiklerini de gururlandırdı.

ŞAmpiyona'ya ait fotoğrafları Foto Galeri bölümünde görebilirsiniz.

Antrenörler sporcuların performansından memnun
Şampiyona sonrası antrenörler Ali Cenik, Akın Duran, Murat Yazgan ve Osman Yığın karşılaşmalar hakkındaki görüşlerini Sonhaber.eu’ya değerlendirdi.

Cenik: “Önemli olan adil bir şekilde mücadele etmek”
Sporcularımın performansından genel olarak memnun olduğunu belirten Tornado Gym kulübü antrenörü Ali Cenik, hakem hataları nedeniyle Belçika şampiyonluğunu kaybetmelerinin üzüntü yarattığını dile getirdi. Cenik şunları dile getirdi: “Finale kalan sporcularımızın eksikliklerini gidermeleri için çalışacağım. Sporda kazanmak da kaybetmek de vardır. Önemli olan adil bir şekilde mücadele etmektir. Hedefimiz en az 5 şampiyondu, ancak bu sefer olmadı. Yolumuza devam edeceğiz. İlk kez ringe çıkan sporcularımızın yanı sıra, geçen yıl Belçika şampiyonu olan ve bu yıl bronz madalya kazanan Yusuf Özkan için de üzgünüz. Mikail Akdemir ve Lina Schepers ise altın madalya kazandı. Finalde Batin Semerci, Batın Boz ve Yusuf Özkan bronz madalya aldılar"
 
Duran: “Sporcularımın performanslarından memnunum” 
Husdinio Gym Fight Academy kulübü antrenörü Akın Duran, "İki günlük şampiyona boyunca sporcularımın performanslarından memnunum. Tabii ki daha fazla şampiyon çıkarmak isterdim, ancak her zaman mümkün olmuyor.” dedi.  Duran sözlerine şu şekilde devam etti: “Yasin İşçi, Yusuf Özer ve Malik Oğul altın madalya kazanan sporcularım oldu. Yekta Kasaroğlu ve Kayran Mikil ise finalde bronz madalya aldılar. Yusuf Özer ve Malik Oğul, zorlu bir sıklette şampiyon oldular ve bu büyük bir başarı. Sporcularımın zaman içinde daha da gelişeceğinden eminim. Tüm sporcularımı tebrik ediyorum ve gelecek turnuvalar için çalışmalara devam edeceğiz."
 
Yazgan: “Önemli bir deneyimdi”
No Limit Gym Beringen kulübü antrenörü Murat Yazgan, "Sporcularımın performansını iyi veya kötü olarak nitelendirmek istemiyorum. Birçoğu için bu büyük bir şampiyonaya katılmak önemli bir deneyimdi. Bu deneyim, sporcularımızın ilerlemesine katkı sağlayacaktır. Belçika ve Avrupa şampiyonları yetiştirmiş bir antrenör olarak, sporcularımızın daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum" şeklinde ifade kullandı.
 
Yığın: “Hakem hataları nedeniyle mağlup olmaları üzücü”

Eski Avrupa ve dünya kickboks şampiyonu Osman Yığın ise, "Türk öğrencilerimiz madalya kazanamadı, ancak Belçikalılar arasında madalya kazananlar oldu. Özellikle iki oğlumun hakem hataları nedeniyle mağlup olmaları üzücü. Ancak bu, son değil. İnanıyorum ki bu haksızlıkları telafi edeceklerdir.” dedi.

Şampiyona'ya ait fotoğrafları Foto Galeri bölümünde görebilirsiniz.

Haber: Halil Uygun 
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.