Brüksel Zaventem Havalimanı'nda insan kaçakçılığıyla ilgili soruşturma kapsamında yapılan ev aramalarında 8 kişi gözaltına alındı. Halle-Vilvoorde savcılığı, Yunanistan ve İsveç'te üç kişinin daha tutuklandığını bildirdi. 

Halle-Vilvoorde federal adli polisi, Atina'dan üç kişiyi Belçika’ya kaçırmaya çalışan bir şüphelinin tutuklanmasının ardından geçen yıl Nisan ayında soruşturma başlatmıştı. Müfettişler, Yunan polisi, Europol ve Eurojust'ın yardımıyla insan kaçakçılarından oluşan bir şebekenin haritasını çıkarmayı başardı.

Savcı Ingrid  Morisu açıklamasında, Suriye ve Filistin vatandaşlarını Atina üzerinden Belçika'ya kaçıran bir örgütle ilgili olduğunu belirtti ve “Failler, fotoğrafları kurbanlarla güçlü bir fiziksel benzerlik taşıyan orijinal Yunan seyahat belgelerini kullanarak sözde 'sahtekarlık tekniğini’ kullandı. Kurbanlar Belçika'ya vardıklarında sahte Avrupa belgeleri aldılar ve onlarla birlikte diğer Batı Avrupa ülkelerine seyahat ettiler. Kurbanlar yolculukları için kaçakçılara ortalama 5.500 euro ödemek zorunda kaldı” sözlerine yer verdi.

200.000 euro nakit ele geçirildi
Müfettişler Batı Flandre, Doğu Flandre, Charleroi, Antwerp ve Brüksel'de on iki adrese baskın düzenledi. Bu adreslerde gözaltına alınan sekiz şüpheli, soruşturma hakiminin karşısına çıkarılarak tutuklandı. 

Yunanistan'da iki kişinin daha tutuklandığı açıklandı. Savcılık bu kişilerin Belçika’ya iadesini talep etti. Ayrıca İsveç'te de bir şüphelinin tutuklandığı aktarıldı. 

Savcı Moriau, “Aramalarda Belçika'da 40 bin euro, Yunanistan'da ise 160 bin euro nakit ele geçirildi. Çok sayıda sahte kimlik belgesi de bulundu. Bu çalışma şekli insan kaçakçılığının tipik bir örneğidir. Bu olguyla mücadele etmek, Brüksel Havalimanı'na yönelik yeni güvenlik planının mutlak önceliklerinden biridir ve bu başarılı eylem, ilgili ülkelerin çeşitli güvenlik servisleri arasındaki yakın uluslararası iş birliğinin bir parçasıdır” dedi.

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş