Belçika’da bir anne ve baba, biri 6 aylık ve diğeri 1,5 yaşındaki iki çocuğunu çantaların arasına bırakarak yüzmeye gitti. Havuz personeli tarafından yarı baygın vaziyette bulunan çocuklar hastaneye kaldırıldı. Polis soruşturma başlattı.

Belçika’nın Landen belediyesi sınırları içinde bulunan eğlence parkı Plopsa’da çalışan personel, havuz kenarında bulunan sırt çantalarının arasında bir kıpırtı gördüklerinde önce parka izinsiz olarak sokulan bir köpek olduğunu zannetti. 

Belçika medyasında yer alan haberde, çantaların yanına gelen personelin, hiç tahmin edemeyeceği bir şeyle karşılaştığı aktarıldı.

Çantaların yanına gelen birkaç havuz çalışanı, biri 6 aylık diğeri ise 1,5 yaşında iki çocuğu yarı baygın halde buldu. Anne ve babasının ortada gözükmediği çocuklar için derhal harekete geçen personel, sağlık ekibi ve polise haber verdi. 

Çocuk ihmali vakası!
Plopsaqua havuzuna gelen sağlık ekibi, çocukların durumlarının kötüye gittiğini ve yarı baygın bir halde olduklarını tespit etti. Landen Belediye Başkanı Gino Debroux “Sağlık ekipleri, çocukların yarı baygın olduğunu ve bunun da bir çocuk ihmali vakası olduğunu belirledi.” şeklinde açıklama yaptı.

Debroux “O çocukların bulunduğunda ne kadar süredir sırt çantalarının arasında olduğunu bilmiyoruz ama gözetimsiz bir yere bırakılmaları kesinlikle çok garip. Plopsaqua personeli çok iyi davrandı ve neyse ki daha kötüsü önlenebildi” dedi.

Sorumsuz ebeveynler havuzda bulundu
Nieuwsblad gazetesinde yer alan haberde havuz personelinin çocukların bulunduğu anda anne ve babasını aramaya başladığı ancak ilk başta bulamadıklarını aktardı. Habere göre aranan anne ve baba, sağlık personelinin gelişinden yaklaşık 20 dakika sonra havuzda yüzerken bulundu.

Olay yerine intikal eden polis ekipleri anne ve babayı sorguladıktan sonra çocuklar hastaneye kaldırıldı. Çocukların sağlığı veya halen hastanede olup olmadığı konularında bir açıklama yapılmadı. Polis yaşanan olayla ilgili anne ve baba hakkında soruşturma başlattı.

Temsili Foto: Konrad  Burdyn - Unsplash

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın