Belçika İslam Federasyonu (BİF) Gençlik Teşkilatı, Gent kentindeki Tevhid Camiinde bin 300 gençle sabah namazı kıldı. “1000 kişi ile sabah namazı buluşması” adı altında yapılan sabah namazı buluşmasına çok büyük bölümü gençler olmak üzere bin 300 kişi katıldı.

Sabahın erken saatlerinde Belçika’nın dört bir yanından gençlerin sabah namazına koştuğu program Muhammed Cebeci, Muhammed Emin Karaman ve Mevlüt Rıza Bildirici’nin Yasin-i Şerif okumasıyla başladı. 

Sabah ezanını ise, 34. Avrupa Kur’an-ı Kerîm Tilavet Yarışmasının küçükler kategorisinde ikinci olan hafızlık öğrencisi Bedirhan Şahin okudu. 

Müezzinliği Gent Tehvid Camii hafızlık öğrencisi Yusuf Halid Inam yaparken, sabah namazını BİF Schaerbeek gençlerinden Yasin Avcı kıldırdı.

belcika01

Belçika sabah namazı buluşmasına İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Genel Başkanı Kemal Ergün ile birlikte Belçika İslam Federasyonu (BİF) Başkanı Muhammed Ünal ve BİF Gençlik Teşkilat Başkanı Hakan Emin Yıldırım da katıldı.

Sabah namazı buluşmasına katılan IGMG Genel Bakanı Kemal Ergün, ‘’Yaradan’ın huzurunda safları sıkılaştıran binlerce gencimizi tebrik ediyor, insanlığın sabah namazında buluşan gençler vasıtasıyla kurtuluşa ereceğini ümit ediyorum.” dedi.

belçika 02-1

BİF Başkanı Muhammed Ünal da gençlerin coşkuyla sabah namazı buluşmasına katılması dolayısıyla duygulandığını söyledi.

Yapılan tesbihat ve dua ile tamamlanan program sonrasında ev sahibi BİF Gent Teşkilatı gençlere çorba ikramı yaptı.

Habere ilişkin fotoğraf galerisi için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

Camia Haber

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.