De Lijn çalışanları, yönetimden yapılan 8 otobüs park yerinin kapatılacağı ve buna bağlı olarak 280 kadronun başka yerlere taşınacağına dair duyurunun ardından aniden iş bıraktı. Perşembe günü başlatılan ani grev bazı hatlarda aksamalara neden oldu. Şirket tarafından yapılan son açıklamada ulaşımdaki aksamaların bugün de devam edeceği belirtildi.

Bunun yanı sıra, özel sektör otobüs şoförleri de satın alma gücü primi üzerinde anlaşma yapılmaması, sürüş ve dinlenme sürelerinin ayarlanması ve şoförlere yönelik artan saldırganlık nedeniyle greve gitti. Bu grev Limburg bölgesini etkiledi.

Üç bölge grevden etkilendi
De Lijn açıklamasında başta Antwerp olmak üzere West-Vlaanderen ve Limburg bölgesindeki tramvay ve otobüs seferlerinde büyük aksamalar yaşanacağı belirtildi.

Antwerp'te tüm ilde aksamalar yaşanıyor. Tüm otobüs park yerlerinde grev var. Başta Brüksel etrafındaki bölge olmak üzere Vlaams-Brabant’ta aksamaların yoğun olduğu belirtiliyor. Özellikle Brüksel-Aalst-Ninove hattı, tüm Pajottenland, Vilvoorde ve Londerzeel bölgelerinde otobüs ve tramvay seferleri aksamış durumda.

West-Vlaanderen'da, özellikle Westhoek ve Kortrijk bölgesinde sorunlar yaşanıyor. Bölgenin geri kalanında herhangi bir aksama bildirilmedi. 

Limburg'daki özel otobüs işletmecilerinin grevi nedeniyle seferlerin yüzde 25 ila 30'u iptal edildi. 

Oost-Vlaanderen'da şimdilik seferlerde aksama görülmüyor. 

De Lijn durumu yakından takip ediyor ve düzenli olarak web sitesi ve sosyal medya üzerinden güncellemeler yapıyor. Yolcuların hangi seferlerin yapıldığı veya yapılmadığını görmek için uygulamayı kontrol etmeleri öneriliyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş