Belçika’da sosyal konutlarda oturan ancak ülke dışında herhangi bir mülkü bulunan kişilere yönelik başlatılan araştırmalarda, Anvers kentinde ikamet eden bir Türk’e ait yurtdışında 16 mülk olduğu ortaya çıkartıldı.

Belçika Flaman Konut Bakanlığı’nca Mart 2021’den beri yürütülen araştırmalarda, sosyal konutlarda ikamet eden ancak yurt dışında mülk sahibi olanların dosyaları tek tek ortaya çıkartılıyor.

Soruşturma ve araştırma ekipleri, şüphelendikleri sosyal konut kiracılarının ülkelerine giderek kanıt topluyor. Elde edilen deliller sonrası bu kişiler sosyal konut evlerinden çıkartılıyor ve para cezasına çarptırılıyor. 

Belçika’da son iki yılda gerçekleştirilen 724 teftişte, 339 kişinin sosyal konutlarda oturduğu ancak yurtdışında da mülk sahibi olduğu ortaya çıkartıldı.

Basında yer alan haberlerde, bu şekilde ortaya çıkartılan dosyalardan bir tanesinin Anvers kentinde kalan bir Türk’e ait olduğu belirtildi. Habere göre araştırmada Türkiye’de 16 mülkü bulunduğu tespit edilen Türk, kaldığı sosyal konuttan çıkartıldı ve para cezası verildi.

153 Flaman sosyal konutlardan çıkarıldı, para cezası verildi
Belçika Flaman Konut Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülkede sosyal konutlarda oturan ve  yurt dışında mülk sahibi olduğu tespit edilen 153 Belçika vatandaşının ellerindeki mülklerin değerlerine göre, ortalama 15 bin euro tazminat cezası verildiği belirtildi. Bu kişiler kaldıkları konutlardan çıkartıldı.

Bakanlık şuana kadar yaklaşık 2 milyon euro tazmin edildiğini, en az 180 bin dosyanın daha işleme alınması gerektiğini belirtirken, şuanda 140 dosyanın incelemesinin devam ettiğin kaydetti. Bakanlık, önümüzdeki günlerde daha fazla sonuç alınacağını tahmin ediyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.