Belçika'nın başkenti Brüksel'deki havalimanında seyahat edebilmek için sahte PCR testi gösterirken yakalanan 16 kişi 1 yıla varan hapis cezalarına çarptırıldı.

Belçika'da son aylarda seyahat edebilmek için Kovid-19 salgınıyla mücadelede uçak seyahatlerinde istenen negatif sonuçlu PCR testi yerine sahte test sonucu veren 820 kişinin havalimanı yetkililerince yakalandığı belirtiliyor. 

Bu kişilerin büyük çoğunluğu 750 euro para cezasını kabul ederken, 160 kişiye 1 yıla varan hapis cezaları verildi. 

Davalarda; duruşmalara gelmeyen 12 kişiden 11'i hakkında 6 ay hapis ve 1600 euro para cezasına hükmedildi.

Bir kişinin cezası  ise sahte test sonucu verdiğinde Kovid-19 hastası olduğu için iki katına çıkarıldı ve 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Diğer kişilere de 60 saatlik kamu hizmeti yapma zorunluluğu getirildi.

Brüksel mahkemesinin cezalarla ilgili gerekçesinde, sahte test sonucu verenlerin bencilce davrandığı, toplum karşıtı davranış sergilediği, ayrıca başkalarının hayatını tehlikeye attığı belirtildi.

Mahkeme kararında, "Davalılar, seyahat edebilmek için kendi özgürlüklerini kamu çıkarının, özellikle de başkalarının yaşama özgürlüğünün üzerinde tutmuş, isteyerek toplum sağlığını tehlikeye atmıştır." ifadesi yer aldı.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU