Belçika'da son günlerdeki yağış sel ve su baskınları riskini artırdı. Evleri korumak için birçok yerde kum torbaları dağıtılıyor. Vali vekili Anne Martens, son günlerde yağan yağmur nedeniyle “Batı Flandre için her damla yağmur şu anda çok fazla. Eğer yağmur yağarsa, selle baş etmek zorunda kalacağız.” açıklamasında bulundu.

Batı Flandre eyaletindeki Houthulst'ta Flaman yayın kuruluşu VRT'den bir gazeteci, sette sorunların yakın olduğunu belirtti ve “Bent beş metre yüksekliğinde ama su da beş metre yüksekliğinde.” dedi ve su seviyesinin bir türlü düşmediğini belirtti.

Batı Flandre'de 20 ilave tahliye

Belçika sel su baskını
Belediye başkanları ve Batı Flandre Valisi Carl Decaluwé arasında yapılan kriz istişarelerinin ardından Batı Flandre'de daha fazla insanın tahliye edilmesine karar verildi.  Vali, “Noordschote'de (Lo-Reninge ilçesi) 20 evi tahliye edeceğiz. Merkem'de (Houthulst ilçesi) insanlardan önleyici olarak tahliyeye hazır olmalarını isteyeceğiz." dedi.

Gün içerisinde Belediye Başkanı VRT'ye verdiği demeçte, Batı Flandre'deki De Fintele köyünde yaşayanların altı hanedeki vatandaşların tahliye edildiğini söyledi. Acil durum hizmetlerinin daha fazla insanı tahliye etmeye hazır olduğunu belirtti

Batı Flanders valisi Carl Decaluwé daha önce yaptığı açıklamada vatandaşlara sadece başka bir seçenek olmaması halinde dışarı çıkması uyarısında bulunmuş,“Çocukların dışarıda oynamasına izin vermeyin.” demişti.

Gent-Terneuzen kanalındaki gemi trafiği durduruluyor
Terneuzen kilit kompleksindeki gemi trafiğinin, suyun daha hızlı pompalanmasını sağlamak üzere bu akşam durdurulacağı açıklandı. Bu kararı açıklayan Bakan Lydia Peeters “Suyu mümkün olduğunca çok ve hızlı bir şekilde Hollanda'ya doğru tahliye etmek istiyoruz” dedi.

Taşan dereler, sular altında kalan yollar

belçika su baskını kasım
Belçika’da geçtiğimiz günlerde dereler taştı, yollar sular altında kaldı ve bir ilkokul tahliye edildi. Özellikle Poperinge ve Ypres civarındaki bölgelerde acil servis görevlileri harekete geçmek zorunda kaldı.

Bir HLN hava durumu sunucusu, yağmurun bir süre daha durmayacağı tahmininde bulundu ve  "Değişken hava koşullarından henüz kurtulamayacağız. Önümüzdeki hafta kuru geçecek birkaç gün bekliyoruz, ancak daha sonra tekrar yağış bekleniyor."

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Dron görüntüsü

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş