Belçika'da aşırı yağış nedeniyle su seviyesi yükselen nehir ve akarsular Valon ve Flaman bölgelerinde zor anlar yaşatıyor. Bazı nehirlerin su seviyesi alarm seviyesine ulaştı. Bazı nehirlerde ise taşma görüldü. Su baskınlarına karşı uyarılar yapıldı. Flaman bölgesinde kötü hava koşulları bir kadının ölümüne neden oldu.

Özellikle Valon Bölgesi'nde yaklaşık 10 nehrin su seviyesi halen çok yüksek. Valon Bölgesi Hidrometri Servisi'ne göre, 17 nehir için sel alarmı devam ediyor ve 21 nehir de taşma riski bulunuyor. 
Valonya'da Viroin Nehri ve bu nehre bağlanan kollarda su seviyesi yüksek seyrediyor. Günün ilerleyen saatlerinde seviyenin stabil hale gelmesi bekleniyor.

Eau Noire Nehri ve bağlanan kollarda su seviyesinde zirve yaşandı ve su seviyesinin düşmeye başladığı rapor edildi. Ancak, sel uyarısı henüz kaldırılmadı. Our Nehri’nde de seviyenin alarm eşiğine ulaştığı belirtildi.

Haute Semois, Sûre, Vierre, Chiers, Haute Meuse ve Haute Lesse nehirleri ile Sennette, Charleroi-Brüksel Kanalı ve Zenne nehirlerinde de su seviyeleri yükselmeye devam ediyor. Bu nehirlerdeki su seviyesinin alarm seviyesine kadar geldiği bazılarında ise hafif şekilde geçtiği belirtiliyor.
 
Doğu Flaman ilinde de sel ve su baskınları yaşanıyor. Vali Carina Van Cauter, geniş çaplı bir tahliye planının henüz olmadığını belirtti, Aalst, Denderleeuw, Ninove, Deinze, Sint-Martens-Latem, Gent, Zulte, Kruisem, Zwalm, Brakel, Oudenaarde, Maarkedal, Grammont, Erpe-Mere, Lebbeke, Horebeke, Herzele ve Haaltert'ta etkili olduğunu kaydetti.

Acil durum ilan edilen bölgelerde pompalar ve kum torbaları kullanılarak etkinin azaltılması için çalışılıyor. Gün içerisinde yapılacak toplantıda tahliye kararının yeniden değerlendirileceği belirtildi.

Lembeke bölgesinde Kaprijke'de 59 yaşındaki bir kadın, rüzgârın savurduğu bir çitin çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Lüksemburg ilçesi'nde itfaiyeciler, şiddetli yağışlar nedeniyle yoğun bir gece geçirdi. Selden en çok etkilenen bölgeler arasında Neufchâteau, Mellier, Virton, Aarlen ve Messancy yer aldı. Ayrıca, kökünden sökülmüş ağaçlar ve dallar itfaiyecilere zorlu anlar yaşattı.

Avrupa'da 10 bin euronun üzerindeki nakit ödemeler yasaklandı Avrupa'da 10 bin euronun üzerindeki nakit ödemeler yasaklandı

Eau Noire'nin sol kıyısında bulunan Les Chenaux konut kampının 18 sakini, kötü hava koşulları nedeniyle tahliye edilerek Couvidôme spor merkezine yerleştirildi.

Annevoie köyünün merkezi, Rouillon'un taşması sonucu sular altında kaldı. N92 yolu, yaklaşık 40 santimetre toprakla kaplandı. Yolun gün sonuna kadar trafiğe kapalı kalabileceği belirtildi.

Belçika'da devam eden kötü hava koşulları ve sel tehlikesi, özellikle Valon Bölgesi'nde ciddi etkiler yaratmaya devam ediyor. Yetkililer, vatandaşları olası risklere karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.