Belçika Federal İçişleri Bakanlığı tarafından Pazartesi günü sabah saatlerinde yapılan açıklamada, Batı Flandre ve kıyı kesimlerinde fırtınanın etkili olacağı ve su baskınları yaşanabileceği belirtildi. Bu iki bölge için kod seviyesi "sarı" olarak yükseltildi.

Meteoroloji enstitüsü KMI, Pazartesi sabahı ülkenin batısı ve kuzeybatısında şiddetli yağışlar için uyardı. Özellikle Batı Flandre'de öğleden önce başlayacak olan yoğun yağışta metrekare başına 10 ila 20 litre arasında yağış bekleniyor.

1722 Acil numara kullanımda
Bakanlık açıklamasında, yaşam tehlikesi bulunan durumlar için kullanılan 112 acil servis numarasında gereksiz yere yoğunluk yaşanmaması için 1722 acil numarasının hizmete girdiği belirtildi.

Su baskını veya fırtına nedeniyle oluşan hasar gibi, itfaiyenin müdahale edebileceği durumlar için açılan 1722 acil numarasına, çevrimiçi olarak 1722.be sitesinden de ulaşılabiliyor. Telefonla veya çevrimiçi yapılan başvurular doğrudan itfaiyeye yönlendiriliyor.

İçişleri Bakanlığı, 1722 çağrı merkezini aramak zorunda kalan vatandaşlara, başvuru sonrası itfaiye ekibinin gelmesini beklemeyi ve tekrar tekrar aranmamayı tavsiye ediyor. Açıklamada, "Bir fırtına sırasında veya su baskını olduğunda, itfaiye çok sayıda başvuruyu aynı anda ele almalıdır ve önce yaşam tehlikesi olan kişilere yardım etmelidir. Bu nedenle sizin çağrınıza yanıt vermesi biraz daha uzun sürebilir." denildi.

Pazar günü ve bir önceki gece metrekareye ortalama 5 ila 15, bazı yerlerde ise 35 litre yağış düştüğü belirtiliyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş