Flaman hükümetine bağlı yaşlı bakım evleri ve diğer sağlık kurumlarında çalışan personel, bu yılın sonunda 454,75 euro brüt ikramiye alacak. Flaman Bölge Hükümeti Refah Bakanı Hilde Crevits, bu kararın sosyal ortaklarla yapılan anlaşma sonucu alındığını duyurdu. İkramiye, yaklaşık 70 bin çalışanı kapsayacak.
 
Verilecek yıl sonu ikramiyesinden özellikle yaşlı bakım evleri, rehabilitasyon merkezleri, hastaneler, psikiyatrik bakım evleri ve korumalı yaşam girişimlerinde çalışan sağlık personeli yararlanacak. 
 
ACV Puls sendikası, bu ayın başında bir eylem düzenlemiş ve sağlık sektöründe Flaman bölgesi ile ülke çapındaki yılsonu ikramiyeleri arasındaki farka dikkat çekmişti.  Sendika, Flaman hükümetini sağlık sektöründeki personel eksikliğini kendi eliyle organize etmekle suçladı ve federal sektörlerle eşitlenmesi için ikramiye talep etti. 

Bakan Crevits sendikanın talebini kabul ederken, ikramiyenin tek seferlik olacağını açıkladı. Bakan, sosyal ortaklarla sürdürülebilir bir çözüm bulunması için görüşmelere devam edeceklerini belirtti.

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş