Belçika Göç ve İltica Bakanı Nicole de Moor, Meclisteki oturumda kendisine yöneltilen sorulara cevap verdi.

Hollandaca yayın yapan Nieuwsblad gazetesinin gazetesinin haberine göre bakan, 2022'de bir önceki seneye kıyasla yüzde 30 artışla, 6 bin 434 refakatsiz sığınmacı çocuğun kayıt altına alındığını açıkladı.

Bakan De Moor konuşmasında, sayının şimdiye kadarki en yüksek rakam olduğunu vurguladı. Bakan konuşmasında “Mevcut durum, yalnız başına seyahat eden yabancı küçükler için yeni acil merkezlerin açılmasını gerektirmiyor.” dedi.

Bakan ayrıca uluslararası koruma için başvuran her refakatsiz yabancı çocuğun, Fedasil tarafından korumaya alındığını da sözlerine ekledi.

Belçika'da sığınmacı merkezlerinin doluluğu konusunda bir süredir kriz yaşanmakta. Mülteci kabul merkezlerinin kapasitelerinin dolması nedeniyle hem çocuk hem de yetişkin sığınmacıların sokaklarda yaşamak zorunda kalıyor. 

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Despina Galani - Unsplash

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.