Belçika basınında yer alan haberlere göre, Hainaut eyaleti, Nalinnes kentinde polis, 5 Eylül'de Nalinnes Özel Eğitim İlköğretim Okulunda bir arkadaşıyla okul girişinde tartışma yaşayan 9 yaşındaki Mathis adlı çocuğu sakinleştirmek için sert müdahalede bulundu.

Çocuğun annesi tarafından çekilen görüntülerde, polisin siyahi çocuğun ellerini arkadan bağladığı ve yere yatırdığı görüldü. Daha önce de çocuğunun ayrımcılığa uğradığını belirten Anne Rita, polis hakkında suç duyurusunda bulundu.

Sudinfo’da yer alan haberde anne Rita’nın okuldan oğlunu almak için acil bir çağrı aldığı ve gittiğinde de söz konusu müdahaleyle karşılaştığı belirtildi.

"Aklıma Georges Floyd'un görüntüsü geldi." şeklinde ifade kullanan Rita, oğlunun davranış sorunları olduğunu bu nedenle özel eğitim veren okula gittiğini açıkladı. 

Rita’ya göre yakın bir zamanda Nalinnes'teki okula başlayan Mathis, ırkçı söylemlere maruz kalıyordu ve bu da onun sinirlenmesine neden oluyordu. Rita; son yaşanan olayda oğlunun bir öğrencinin ırkçı hakaretlerine maruz kaldığı için sinir krizi geçirdiğini, öğrencinin oğluna "kirli siyah" dediğini anlattı. Bunun bir hafta içerisinde ikinci kez yaşandığını söyleyen Rite birkaç gün önce de futbol oynadığı sırada başka bir öğrencinin yine aynı tabiri kullandığını belirtti.

Okul yönetimi Mathis’i sakinleştirmeye çalıştıklarını, o sırada anneye ulaşamadıkları için polisten yardım istediklerini belirtti. 

Okula gelen polis memurları ise çocuğun kendine veya başka birine zarar vermesini önlemek için önce yere yatırdıklarını daha sonra bir memurun normal bir prosedür olarak dizini çocuğun sırtına koyduğunu belirtti. 

Olay sırasında okula gelen anne durum karşısında şok yaşadı. Çocuğunu polisler tarafından yerde tutulmaya çalışıldığını gören anne, olayı videoya çekerek sosyal medyada paylaştı. 

Polis şefi Alain Bal basına yaptığı açıklamada "Okullara öylece girmiyoruz. Çocuk zorluk çıkarıyordu ve annesi okuldan gelen çağrılara yanıt vermiyordu." dedi ve polis memurlarını doğru bir şekilde hareket ettiğini savundu. Bal, ayrıca annenin polise saldırdığını dile getirdi.

Çocuğun annesinin şikayeti üzerine soruşturma başlatıldığı, okulun da anne ile görüşme yapacağı belirtiliyor.

Nalinnes Mathis 01Nalinnes Mathis 02

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş