Başkent Brüksel’in Türklerin de yoğun olarak yaşadığı Schaarbeek semtinde devriye gezen polislere bıçaklı saldırı düzenlendi. Yerel saatle 19:15’de gerçekleşen saldırıda bir polis hayatını kaybetti, bir polis yaralandı.

Belçika medyası, Brüksel Kuzey tren istasyonu yakınındaki saldırıda, saldırganın olaya müdahale eden polisler tarafından karnından ve bacağından vurulduğu bildirildi. 

Federal savcılık, terör şüphesiyle olayla ilgili soruşturma başlattı. Savcılık sözcüsü AFP haber ajansına yaptığı açıklamada, “terör şüphesi nedeniyle” federal soruşturma başlatıldığı söyledi.

Belçika medyası, birden fazla görgü tanığına dayanarak, saldırganın olay sırasında “Allahuekber” diye bağırdığına haberlerinde yer veriyor. Ancak bu bilgi polis tarafından teyit edilmedi.

Çıkan haberlerde; saldırganın Perşembe sabahı erken saatlerde Evere'deki karakola gidip, bağırarak polis memurlarını öldüreceğini söylediği aktarıldı. Tehdit nedeniyle karakolda bir süre sorgulanan kişinin, psikolojik sorunları olduğu düşüncesiyle muayene için bir hastaneye götürüldüğü ve daha sonra serbest bırakıldığı bildirildi.

Belçika İçişleri Bakanı Annelies Verlinden, saldırıyı, "Korkunç bir dram ve yürek burkan bir haber" diye değerlendirerek, bunun kabul edilmez olduğunu söyledi.

© Sonhaber.eu
Kaynak: BBC, Belçika medyası
Fotoğraf: Belçika medyası

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.