Flaman İstihdam ve Mesleki Eğitim Hizmeti Kurumu VDAB ülkedeki öğretmen açığının giderek arttığını belirtti. Kurum açıklamasında şuanda 3 bin 292 pozisyon için personel arandığını, en fazla Fransızca, Felemenkçe, matematik ve teknik derslerinde öğretmen açığı yaşandığını belirtti. Bazı okullarda derslerin boş geçtiği aktarıldı.

Eylül ayı rakamlarını açıklayan VDAB, geçen yılın aynı dönemine göre açık pozisyon sayısının yüzde 36 arttığını belirtirken en fazla öğretmen açığının 2008 boş pozisyonla orta öğretimde görüldüğünü kaydetti.

Anaokulu ve ilkokullarda hala 1101 açık pozisyon bulunurken, özel eğitimde bu sayı 183 olarak görülmekte.

VDAB'den Pieterjan Soens, basına yaptığı açıklamada artık sadece büyük şehirlerdeki okullarda öğretmen açığı sorununun yaşanmadığını, tüm Flaman bölgesinde aynı problemin yaşandığını dile getirdi. Açıklamaya göre bazı 

VDAB’ye göre bu sorunu gidermek için daha esnek davranılması gerekiyor. Başka dallardan kişilerin kurumun desteği ile ücretsiz bir öğretmen eğitimi alarak bu mesleğe başlayabileceğini belirten VDAB, geçen yıl bu şekilde bin 580 kişinin işe başladığı hatırlatıldı.

Pieterjan Soens bu şekilde öğretmenlik mesleğine geçen kişilerin mesleğe devam etmesini sağlamak için iyi ve sürdürülebilir bir İnsan Kaynakları politikasının da olması gerektiğini vurguladı.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş