Belçika’da siyasetin dinî kurumlara müdahale çabası sonrası Müslümanlardan tepki yağıyor. Son olarak Müslümanların inisiyatifiyle sosyal medya üzerinden başlatılan “Dini Kurumuma Dokunma” kampanyası, giderek daha fazla kişinin ilgisini görüyor.

Belçika Adalet Bakanı Vincent Van Quickenborne yaptığı açıklamada, ülkede Müslüman toplumu temsil eden İslam Temsil Kurulu Exekutif’in (EMB) resmî tanınırlığını kaldıracağını ifade etti. Belçika kamu yayın kuruluşunun radyosuna konuşan Van Quickenborne, bu amaçla gerekli yasal prosedürü başlattığını belirtti.

Ülkede siyasetin dinî kurumlara müdahale etme çabası ülkede yaşayan Müslümanlardan yoğun tepki ile karşılaştı. Sosyal medya üzerinden başlatılan “Dinî Kurumuma Dokunma” kampanyası büyük ilgi gördü. 

Sosyal medya kullanıcıları ‘#BlijfafvanonzeEredienst! ve #Netouchepasànotreculte!’ (dini kurumuma dokunma) etiketleri ile duygu ve düşüncelerini paylaşıyor ve Belçika Adalet Bakanının açıkladığı müdahaleye tepki veriyor. Kampanya gün geçtikçe daha fazla insana ulaşıyor.

“Destek veren tüm Müslümanlara teşekkür ediyoruz” 
Kampanyala ilgili Camia Haber’e açıklamalarda bulunan Belçika İslam Temsil Kurumu Başkanı Mehmet Üstün, “Bu eylemi başlatan sivil, yani Müslümanların kendi içlerinden çıkmış duyarlı birkaç kişi” dedi.

Sosyal medyada paylaşımların giderek arttığını dile getiren Üstün “bu paylaşımlar giderek yaygınlaştırıp dalga dalga her tarafa yayılmasını sağlıyor.  Bu inisiyatif ve bu duyarlılığa destek çıkan tüm Müslümanları, camileri, kuruluşları tebrik ediyor, teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.

İslam Temsil Kurulu
İslam Temsil Kurulu Exekutif (EMB), 1999 yılında hükümet tarafından, ülkedeki tüm Müslümanları temsil eden kuruluş olarak resmen tanındı. EMB, din öğretmeni olmak isteyenlere rehberlik etmenin yanı sıra, okullarda İslam derslerinden de sorumlu. Ayrıca cami ruhsatlarının verilmesi, devlet tarafından tanınan yerel Müslüman toplulukların idari yönetiminin denetlenmesi ve Müslümanlar için mezarlık sağlanması da örgütün sorumlulukları arasında.

Kaynak: Camia Haber
 

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.