Brüksel Başkent Bölgesi'nin kuzeyinde yer alan Haren kasabasında 4 yaşında bir çocuk komşusuna ait olduğu belirtilen metadon hapını yuttuktan sonra hayatını kaybetti. 

Het Nieuwsblad gazetesini haberine göre olay geçtiğimiz hafta cumartesi günü yaşandı. Normal şartlarda uyuşturucu bağımlılarının rehabilitasyonunda kullanılan methadonun, çocuk ve annesiyle aynı apartmanda yaşayan bir alt komşuya ait olduğu iddia edildi. 

Gazeteye açıklamada bulunan komşu kadın, çocuğun kullandığı metadonu kaybettiğini iddia etti. "Diğer apartman sakinler beni suçlu olarak görüyor.” diyen kadın “Ben böyle olsun istemezdim” şeklinde konuştu.

Şüpheli ölüm
Brüksel savcılığı basına yaptığı açıklamada Cumartesi günü öğleden sonra saat 15:30 sularında Brüksel Elsene polisinin Koningin Fabiola Üniversite Çocuk Hastanesi'nde 4 yaşında bir çocuğun şüpheli ölümü konusunda bilgilendirildiğini kaydetti. 

Konu ile ilgili “kasıtsız adam öldürme” iddiası ile  soruşturma başlatıldığını açıklayan savcılık, federal adli polis laboratuvarının tetkikini ve ayrıca otopsi yapılmasını da talep etti.

Belçika'da kan örneğiyle hastalıkları erken tespit eden test geliştirildi Belçika'da kan örneğiyle hastalıkları erken tespit eden test geliştirildi

Soruşturma ile ilgili herhangi bir tutuklama yapılmadı. küçük çocuğun hapı nasıl ele geçirdiği tam olarak bilinmiyor. 

Soruşturmanın devam ettiğini belirten savcılık konu ile ilgili daha fazla açıklama yapmaktan kaçındı.

Metadon nedir?
Metadon uyuşturucu bağımlılarının arınma programında kullandığı sentetik bir uyuşturucu madde. Reçete ile verilen bu hapları kullanan kişiler düzenli olarak kontrolden geçirilmekte. Normal şartlarda  metadon veya diğer opiyatları almayan kişiler metadon kullandıklarında aşırı doz riski ile karşılaşabiliyor. Çocuklar için küçük bir doz bile ölümcül olabiliyor.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Druglijn.be

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.