Haberlerimizi İnstagram , TikTok ve Youtube hesaplarımızdan da takip edebilirsiniz.

Belçika’nın Liège (Luik) kentinde, köpeğinin korkunç şekilde ölmesine neden olduğu gerekçesiyle suçlanan bir kişi hakkında soruşturma başlatıldı. Kamuoyunda büyük tepki çeken olay sonrası adamın evine kundaklama girişiminde bulunuldu. Savcılık, hem hayvan istismarı iddiasıyla şüpheli hakkında hem de evi ateşe vermek isteyen kişi ya da kişiler hakkında ayrı soruşturmalar başlattı.

Olay Cuma akşamı yaşandı. Liège banliyösünde yaşayan ve saat 19.00 civarında Dalhem’deki bir bara giden adam, kendi ifadesine göre, Alman kurdu cinsi köpeğini aracının bagajında tasmalı şekilde bıraktı. Saat 22.00 sularında arabasına döndüğünde, köpeğinin uyuduğunu varsayarak kontrol etmeden direksiyona geçip yola çıktı.

Sonhaber'i takip etmek ve haberlerimizin doğrudan telefonunuza gelmesini sağlamak için buraya tıklayın.

Liège savcılığına verdiği ifadede ise farklı bir anlatımda bulundu. Yolda başka bir sürücünün, köpeğin aracın sağ arka camından dışarı sarktığını belirterek kendisini uyardığını söyledi. Bunun üzerine köpeği çözerek tekrar bagaja koyduğunu ve yoluna devam ettiğini iddia etti.

Ancak kısa süre sonra Visé yönüne doğru ilerlerken köpeğin hâlâ aracın dışında ve sürüklenir halde olduğu bir video sosyal medyada yayımlandı. Adamın aracının arkasında seyreden bir kadın, köpeğin araca bağlı ve tasmasından aracın yanında sürüklendiği anları kayda aldı. Kadın, o sırada aracın yaklaşık 80 km/s hızla ilerlediğini belirtti. Köpek, yaşadığı bu kötü muamele sonucu olay yerinde hayatını kaybetti.

Kadın, çektiği videoyu aracın plakasını bulanıklaştırarak Facebook’ta paylaştı. Ancak sosyal medya kullanıcıları kısa sürede adamın kimliğini tespit etti. Videonun ardından sosyal medya üzerinden yoğun şekilde nefret mesajları alan adam hakkında bir imza kampanyası başlatıldı. VRT Nieuws’e göre, kampanya dakikalar içinde 36 bin kişi tarafından imzalandı.

Halkın tepkisi bununla da sınırlı kalmadı. Şüphelinin evine Fransızca “Tueur de chien” (Köpek katili) yazıldı. Gece saatlerinde ise evde yangın çıktı. Adamın o sırada evde olduğu ve zamanında kaçmayı başardığı bildirildi.

Yaşadığı yerin belediye başkanı, olayın bir cinayete teşebbüs olabileceğini belirterek yangını “kabul edilemez” olarak nitelendirdi. VRT’ye konuşan belediye başkanı, “Linç kampanyasına müsamaha gösteremeyiz. Bu olayı çözmek mahkemelerin işidir, olayların tümünü bilmeyen öfkeli vatandaşların değil,” dedi.

8 yıla kadar hapis cezası
Şüphelinin, hayvan istismarı suçundan 8 günden 3 yıla kadar hapis ve 800 ila 8 milyon euro arasında para cezası ile karşı karşıya olduğu belirtiliyor. Ayrıca hayvan sahipliği hakkı da elinden alınabilir. Kundaklama girişiminden sorumlu olan kişi ya da kişiler ise 30 yıla kadar hapis cezası alabilir.
©Sonhaber.eu

Avrupa Birliği’nde kedi ve köpeklere çip zorunluluğu geliyor
Avrupa Birliği’nde kedi ve köpeklere çip zorunluluğu geliyor
İçeriği Görüntüle