Belçika ve İngiltere’nin ardından Hollanda’da da ortaya çıkan salmonella vakalarının nedeni belli oldu.

Kinder çikolatalarının üreticisi Ferrero firmasından ilk açıklama geldi. Virüsün fabrikaya salmonella bulunan ham madde yoluyla girdiği belirtildi.

Salmonella virüsü tespit edilen Kinder çikolatalarının üreticisi Ferrero'nun Fransa'daki Genel Müdürü Nicolas Neykov, sağlık skandalının başlamasından bu yana ilk kez konuştu.

Neykov, Fransız Le Parisien gazetesine yaptığı açıklamasında, virüsün Belçika'daki Arleen fabrikasına nasıl girdiğini tespit ettiklerini, yapılan incelemede, bulaşın fabrikadaki süt yağı tankında bulunan bir filtreden kaynaklandığını belirtti.

Genel müdür "Virüs oraya ya daha önce virüs bulaşmış ham maddeler aracılığıyla ulaştı ya da çalışanlar tarafından bulaştırıldı." dedi.

"Fabrikayı kapatmıştık, testler negatif çıkınca yeniden açtık"
Firma, salmonellanın ilk kez tespit edildiği 15 Aralık'ta Arleen fabrikası kapatılmadığı için çok eleştirilmişti.

Neykov fabrikanın kapatıldığını savundu ve "15 Aralık'ta tüm üretim hatlarını durdurduk, üretilenleri attık. İlerleyen günlerde yapılan tüm testlerimiz negatif çıktı, bu nedenle de fabrikayı yeniden açtık."dedi.

"Son 20 yılın en büyük ürün geri çağırması"
Çok fazla ürün toplattıklarına dikkati çeken Neykov, bunun, son yirmi yılın en büyük "ürün geri çağırması" olduğunu dile getirdi.

Bilindiği üzere sadece Fransa'da 3 bin tondan fazla Kinder ürünü piyasadan çekildi. Belçika ve Hollanda’da da ürünler toplatıldı.

"Tüketicilerin yüzde 60'ı artık bu markaya güven duymuyor"
En fazla çikolata satışının yapıldığı Paskalya döneminde, firmanın cirosunun yüzde 40'ını kaybetti ve yıl sonundaki kayıp on milyonlarca euro civarında olacağı tahmin ediliyor.

Tüketicilerin yüzde 60'ının artık bu markaya güven duymadığı belirtiliyor.

Sağlık skandalında, 81'i sadece Fransa'da olmak üzere 100'den fazla çocuğa salmonella virüsü bulaşmıştı.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın