Belçika Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü, yüksek sıcaklıklar ve son haftalarda yağışın olmaması nedeniyle "ısı dalgası" uyarısında bulundu. Başkent Brüksel, tipik olarak serin ve yağışlı havasıyla tanınırken, hafta sonunda sıcaklık 31 dereceyi aştı. Ülkenin en yüksek rakımlı Ardennes bölgesinde de sıcaklık 25-27 derece arasında ölçüldü.

Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü, "ısı dalgası" uyarısı yaparak "sarı" kod alarmı verdi. Enstitü, aynı zamanda ozon kirliliğinin yüksek olacağını belirtti ve Ozon Sızıntısı Planı'nı devreye soktu.

Bu uyarı düzeyi, genel halkın yanı sıra sağlık ve kişisel bakım uzmanlarının bilgilendirilmesine ve özellikle bakıma muhtaç kişiler için gerekli önlemlerin alınmasına yardımcı olmayı amaçlıyor. 

Ülkede sıcaklık ve kuru havanın en az bir hafta daha devam etmesi bekleniyor.

Ülkede bahar mevsimi boyunca güneşli bir gün yaşanmamış, sıcaklık normalin neredeyse 10 santigrat derece altında seyretmişti. Bu nedenle, ülkede bahar atlanarak yaz mevsimine geçilmiş oldu.

Orman yangını riski
Yüksek sıcaklıklar ve yağış eksikliği, doğada ve ormanlık alanlarda yangın riskini artırıyor.
Flaman bölgesinde 30 Mayıs'tan bu yana geçerli olan yangın tehlikesi "sarı" kodu, bir sonraki duyuruya kadar devam etmektedir. Almanya sınırı yakınında çıkan yangında 170 hektar ormanlık ve sazlık alan zarar görmüştü.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş