İnsan kaynakları şirketi Manpower tarafından yapılan araştırmaya göre, Belçika’da her 100 şirketten 30’u yeni personel alımında yapay zeka kullanıyor. Araştırmaya göre yakın bir tarihte bu oran yüzde 50’ye çıkabilir.

Elde edilen sonuca göre, araştırmaya katılan 510 işverenin yüzde 10'u uzun süredir yapay zeka kullandığını belirtirken, yüzde 21'i yakın zamanda yüzde 18'i ise 12 ay içinde yapay zeka uygulamalarına geçeceğini düşünüyor.

Yapay zeka özgeçmişlerin elenmesinden ilk mülakatlara kadar birçok işe alım aşamalarında kullanılıyor.

Manpower tarafından araştırmaya yönelik yapılan açıklamada, Belçikalı işverenlerin teknolojinin avantajını fark ettiği ve işverenlerin sadece yüzde 15'inin yapay zekanın işe alımlarda olumsuz etkisi olacağını düşündüğü belirtildi.

Araştırmaya katılan şirket yöneticilerinin birçoğu, yapay zeka kullanımının işsizliğin artmasına yol açmayacağını düşünüyor. Araştırmaya katılanların yüzde 15'i bu teknolojinin gelecek 2 yılda personel sayısını düşüreceğini söylerken, yüzde 49'u yapay zekanın yeni işler yaratacağını savunuyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş