Belçika’da 2024 Ocak ayı itibarıyla ikinci el araba piyasasında önemli bir değişiklik yaşanacak. Satın alınan tüm ikinci el araçlara yapılan her TÜV (araba kontrolünde), Car-Pass sistemine kaydedilecek. Bu yenilik, ikinci el araba alıcılarının, satın aldıkları aracın geçmişine dair daha detaylı bilgi sahibi olmalarını sağlayacak.
 
Mevcut uygulamada, garajlar, lastik merkezleri ve teknik muayene istasyonları gibi işletmeler, araçlara yapılan müdahalelerde kilometre sayısını Car-Pass sistemine bildirmek zorunda. Ancak, 2024 Ocak ayından itibaren her müdahale için detaylı bir açıklama yapılması gerekecek. 

Traxio tarafından yapılan açıklamaya göre, bu değişiklik, satıcıların araca hangi işlemlerin yapıldığını satış sırasında kanıtlamasını kolaylaştıracak. 

İkinci el araç satışında, satıcıların aracın geçmişine dair detayları içeren bir Car-Pass belgesi sağlaması gerekiyor. Bu belge, satış sırasında alıcıya verilmesi zorunlu ve iki aydan eski olmamalı. Ancak, alıcı profesyonel bir otomobil satıcısı ise bu zorunluluk bulunmuyor. 

Yeni uygulama, ikinci el araba alıcıları için büyük bir avantaj sunuyor. Araçların geçmişine dair daha şeffaf ve güvenilir bilgiye erişim, alıcıların daha bilinçli kararlar vermesine yardımcı olacak. Bu sayede, ikinci el araba piyasasında daha güvenli ve şeffaf bir alım-satım ortamı oluşması bekleniyor.

Haber: Halil Uygun 
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş