2021-2022 eğitim öğretim yılında, okula giderken veya okuldan dönerken 2 bin 588 çocuk trafik kazasında yaralandı. Başka bir değişle her okul gününde ortalama 14'ten fazla çocuk trafik kazası kurbanı oldu. Bu rakamın gerçek sayıyı yansıtmadığı bazı kazalarda rapor tutulmadığı da belirtilmekte.

İstatistiklere göre özellikle 12 la 16 yaş arasındaki çocuklarda, yani bisiklet veya motosikletle, bağımsız olarak okula gitmeye başladıklarında kaza geçirme olasılıklarının da arttığı belirtiliyor. Trafik kazası geçirme riskinin en fazla olduğu genç grubu ise 16 yaşındaki erkek çocukları.
 
Yapılan araştırmada ortaya çıkan bir başka bilgi ise sabah saatlerine nazaran okul çıkış saatlerinde daha fazla kaza yaşanıyor. Okul gününün sonunda, sabah saatlerine kıyasla üçte bir oranında daha fazla kaza yaşanıyor. Hafta içerisinde en fazla kaza raporu tutulan gün ise Perşembe ve Cuma günleri. 

Çocuklarda yaralanma ile sonuçlanan trafik kazalarının sayısı 2018'de 2 bin 531’ken 2022'de 2 bin 588'e çıktı. Ölümle sonuçlanan kazaların sayısı neredeyse aynı kaldı. 2018'de 6 çocuk, 2022'de ise 5 çocuk trafik kazası nedeniyle hayatını kaybetti. 

Uzmanlar elde edilen bu verilerin ışığında trafik güvenliği önlemlerinin ve eğitimin öneminin vurgulanması gerektiğini belirtiyor.

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.