Belçika’daki Charleroi Havalimanı’nda güvenlik personeli greve gitti. Uçağını kaçırmak istemediği için alana zorla girmeye çalışan ancak girişte engellenen yolcular izdihama ve kaosa neden oldu. Çıkan arbedede 5 polis yaralandı.

Belçika’nın en çok yolcu trafiğinin yaşandığı ikinci büyük havaalanı Charleroi’da güvenlik personelinin başlattığı grev devam ediyor. Salı günü giden yolcu kısmının kapatıldığı havaalanında toplanan yolcuların giderek artması üzerine, havaalanına polis ekipleri sevk edildi. Yolcular, greve tepki göstererek, zorla havalimanına girmeye çalıştı. Yaşanan arbedede 5 polis yaralandı.

Havaalanı yönetimi tarafından yayınlanan açıklamada, yolculardan giden yolcu alanına gelmemeleri istenerek, güvenlik hizmetlerinin sağlanamadığı, bu nedenle yolcuların güvenliği açısından herhangi bir risk alınmaması amacıyla giden yolcu uçuşlarının durdurulduğu ve bu kısımda hizmet verilmeyeceği duyuruldu.

Bu durumun bugün de devam edeceği ve giden yolcu uçuşlarının yapılmayacağı bildirilerek, gelen yolcu uçuşlarında ise aksama meydana geleceği aktarıldı.

Belçika basınında yer alan haberlerde, özel güvenlik şirketi `Security Masters` personelinin, havalimanı yönetiminin güvenlik kontrol işini iki şirkete ayırma kararı aldı. Bu karar üzerine oluşacak rekabet yüzünden ücretlerinin düşme ve diğer haklarını kaybetme ihtimali olduğunu belirten güvenlik personeli grev başlattı.

Türkiye’ye çok sayıda uçuş yapılamadı
Belçika’da yaşayan Türkler ve Türkiye’ye tatile gitmek isteyen diğer turistler için uygun fiyatlarıyla tanınan Charleroi Havaalanı’nda Türkiye varışlı birçok uçuş da iptal edilmiş oldu.

Grev nedeniyle mağdur olan yolculara herhangi bir tazminat verilip verilmeyeceği hakkında bilgi verilmedi. Öte yandan güvenlik personeli grevinin ise ne kadar süreceği bilinmiyor.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.