Dünyanın en güçlü pasaportları sıralaması güncellendi Dünyanın en güçlü pasaportları sıralaması güncellendi

Gençlere yönelik psikolojik destek sağlamak amacıyla başlatılan 'OnlinePsyHulp' platformu, lansmanından bu yana yaklaşık 15.000 genç tarafından ziyaret edildi.
 
Flaman hükümetinin girişimi olarak geçen yılın sonunda başlatılan platform, 16-23 yaş arasındaki gençlere ücretsiz çevrimiçi psikolojik seanslar sunuyor. Şimdiye kadar neredeyse bin genç kendi kendine test yaparken, yüzün üzerinde genç ise gerçek psikolojik yardım aldı.

Popüler 'vibecheck' testleri ve sağlanan destek
Platformda en çok dikkat çeken özelliklerden biri, gençlerin ruh hali ve genel duygusal durumlarını değerlendirmelerine yardımcı olan 'vibecheck' adı verilen kendi kendine testler. Şimdiye kadar 880 'vibecheck' testi dolduruldu. 

CD&V Partisi Flaman Bölge Hükümeti Refah Bakanı Hilde Crevits, "Çevrimiçi yardım, psikolojik destek ve yardım hizmetlerinin önemli bir parçası olmayı hak ediyor. Özellikle gençler için çevrimiçi yardım etkili oluyor; onların dünyasına yakın, erişimi kolay ve ücretsiz," dedi. Crevits, platformu güçlendirmek ve daha bilinir hale getirmek için 1 milyon euro ayırdığını açıkladı.

Ücretsiz ve anonim destek
Platform, gençlere üç ay boyunca sabit bir psikolog tarafından destek sağlıyor ve haftalık sohbetler aracılığıyla rehberlik sunuyor. Bu hizmetler ücretsiz, anonim ve gizli bir şekilde gerçekleştiriliyor. Şimdiye kadar yaklaşık 100 genç bu hizmetten faydalandı. Ayrıca, gençlerin kendi başlarına kullanabilecekleri çeşitli araçlar da sunuluyor.

Bu girişim, gençlerin ruh sağlığı konusunda farkındalık yaratmayı ve gerekli desteği alabilmelerini sağlamayı amaçlıyor. Platformun başarısı, gençlerin ruhsal sağlıklarına yönelik daha geniş ve erişilebilir çözümler sunma ihtiyacını da gözler önüne seriyor.
Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş