Bir zayıflama kliniğinde çalışan doktorun, Marktplaats üzerinden para karşılığında Ozempic ilacı reçetesi hazırlayarak eczaneye gönderdiği ve müşterilerin ilacı herhangi bir kontrol olmadan alabildiği ortaya çıktı. RTL Nieuws tarafından ortaya çıkarılan bu olay şaşkınlık yarattı.

Bir RTL muhabiri, Marktplaats üzerinden Ozempic satın almayı denedi. Satıcı, ilacı 200 euroya sattığını ve dolandırıcı olmadığını belirterek, "Ben de bir doktorum, kişisel sebeplerle işim dışında reçete yazıyorum" dedi. Doktor, 200 euro ödemenin ardından ilacı dört gün sonra alabileceğini belirtti.

Yapılan telefon görüşmesinden sonra, kişinin gerçekten bir doktor olduğunu doğrulayan muhabir, doktorun ismi ve çalıştığı yeri gizli tuttu.

Hollanda’da veterinerler ölümcül kedi hastalığına karşı uyardı Hollanda’da veterinerler ölümcül kedi hastalığına karşı uyardı

RTL’nin aktardığına göre, doktor yapılan görüşme sonucunda, ilacı kişisel kazanç için sattığını itiraf etti. İki kez Marktplaats üzerinden Ozempic sattığını ve beş ila on kez aile üyelerine ve tanıdıklarına reçete yazdığını belirten doktor, pişman olduğunu ve bu uygulamayı durdurduğunu söyledi.

Ozempic kıtlığı
Ozempic, diyabet hastaları için kullanılan bir ilaç ve aynı zamanda etkili bir zayıflama ilacı olarak da biliniyor. Kim Kardashian ve Elon Musk gibi ünlülerin sosyal medyada bu ilacı övmesiyle birlikte, ilaç dünya genelinde büyük bir talep gördü ve aşırı talep yüzünden ilaca ulaşmak neredeyse imkansız hale geldi.

Hollanda'da, Ozempic sadece Tip 2 diyabet hastalarına veriliyor, ancak ciddi obezite durumlarında da doktor kontrolüyle reçete edilebiliyor. Doktorlar bu ilacı reçete ederken hastanın tıbbi geçmişini ve kişisel durumunu sorguluyor.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş