Amsterdam Belediye Meclisi, göçmen işçilerin şehrin kalkınmasına yaptığı önemli katkıları onurlandırmak amacıyla bir anıt inşa etme teklifini kabul etti. DENK partisi tarafından sunulan tasarı neredeyse tüm partilerin oyunu aldı. Bu karar doğrultusunda belediye yönetimine, halkla istişare ederek, meclise bir anıt yapımı teklifi sunma görevi verildi.

Meclis oturumuna Hollanda'ya ilk gelen birinci nesil misafir işçilerden olan ve Hollanda toplumu adına birçok ilke imza atan İbrahim Görmez’de katıldı. 

DENK meclis üyesi Süleyman Koyuncu yaptığı konuşmasında Görmez’in hayat hikayesine değinerek, Hollanda Türk toplumuna yapmış olduğu katkılardan bahsetti ve kendisi ile birlikte tüm birinci nesil büyüklerimize teşekkür etti. 

ibrahim görmez

Belediye Başkanı Halsema ve Belediye Başkan Yardımcısı Meliani Görmez’de İbrahim Görmez’in katılımından dolayı teşekkürlerini sundu.

Koyuncu verilen karar sonrasında yaptığı açıklamada, "Çok şükür uzun sürecin bir önemli aşamasını daha geçmiş bulunuyoruz. Bundan sonra meclis olarak belediye yönetiminin verdiğimiz görevi yerine getirmesini bekleyeceğiz. Yapılacak araştırmanın kısa zamanda tamamlanmasını umuyorum. Amsterdam'a birinci nesli ebediyen hatırlatacak bir yerin kazandırılması beni heyecanlandırıyor. Bana, bu hizmetleri yerine getirmeme fırsatı veren halkımıza çok teşekkür ederim" dedi.

Farkındalığı artırmak için etkinlikler düzenlenecek

amsterdam anıt 010 saat 13.13.04_17f65674
DENK Partisi’nin ve özellikle Süleyman Koyuncu’nun bu girişimi, Amsterdam'ın göçmen işçilerin katkılarını tanıma ve kutlama konusundaki kararlılığını gösteriyor. Anıt, şehrin kalkınmasında önemli rol oynayan misafir işçilerin hatırasını yaşatmayı ve onların tarihsel katkılarını kalıcı hale getirmeyi amaçlıyor.

Anıtın yanı sıra Amsterdam'ın göç tarihine dair farkındalığı ve bilgiyi artırmayı amaçlayan çeşitli etkinlikler de planlanıyor.

Belediye meclisi, süreç boyunca halkın görüş ve isteklerini dikkate alarak projenin kapsamlı bir topluluk desteğiyle ilerlemesini sağlamayı hedefliyor. 
©Sonhaber.eu

Hollandalı gurbetçinin karıştığı kazada ölü sayısı 3’e çıktı Hollandalı gurbetçinin karıştığı kazada ölü sayısı 3’e çıktı

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş