Belçika’da geçen yıl ortalama kira bedeli neredeyse yüzde 8 arttı. Daireler için bu artış yüzde 6,5 civarında olup, aylık ortalama 805 euroya ulaştı, evler için artış daha da büyük. 
 
Belçika’da konut fiyatları sabitlendi ve düşme trendine girdi ancak, kiralar artmaya devan ediyor. Dewaele Gayrimenkul’ün kira barometresine göre, 2023 yılında ortalama kira artışı yüzde 7,8 oranında gerçekleşti. İki yatak odalı bir apartman dairesinin kirası 2022 yılına kıyasla yüzde 6,5 artışla, 805 euroya kiralandı. Özellikle evler için kira bedelleri yüzde 10,5 artışla ayda 980 euroya kadar çıktı. 

Gayrimenkul danışmanı Filip Dewaele, kiralık piyasasında gerçek bir darlık olduğunu dile getiriyor. Çok fazla aday için çok az mülk olduğunu belirten Dewaele, 2018 ve 2023 yılları arasında yapılan yaklaşık 9 bin 500 kiralama sözleşmesinin kiralık konut piyasasında gerginliğin artmaya devam ettiğini gösterdiğini dile getirdi. 

Dewaele, daha önce bir kiralık mülk için ortalama 12 ziyaret talebi aldıklarını, bugün bu sayının 27'ye çıktığını, hatta Antwerp ilinde 36'ya ulaştığını dile getirdi. Başka bir değişle her 10 mülkten biri için 64 başvuru yapılıyor. Dewaele, gelecekte de kiralık konut sayısının giderek azalacağını öngörüyor. 

Haber: Halil Uygun

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Avrupa'da 10 bin euronun üzerindeki nakit ödemeler yasaklandı Avrupa'da 10 bin euronun üzerindeki nakit ödemeler yasaklandı

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.