Belçika’da hapishane personeli bir günlük greve gidiyor. Ülkedeki tüm hapishanelerde 11 Ocak Perşembe günü saat 22.00’de başlayacak grev, 12 Ocak Cuma günü saat 22:00’ye kadar devam edecek. Hapishane çalışanları özellikle aşırı mahkum sayısı ve iş yükünden şikayetçi.

Sosyalist sendika ACOD, "Birçok mahkûm, çok küçük hücrelerde yere serilen bir yatakta yatıyor" ifadesi ile açıklama yaparken, hükümetin sunduğu çözümlerin yetersiz olduğunu ve personelin "kabul edilemez koşullarda" çalışmak zorunda kaldığını belirtti.

VSOA sendikasından Eddy De Smedt ise "Grev talebi çok büyük. İşe daha fazla personel çekmek ve şu anda 600.000 günlük birikmiş olan izin sorununu çözmek için işi daha cazip hale getirmek acil bir ihtiyaç" şeklinde açıklama yaptı. De Smedt, mevcut koşulların mahkumlar için "insanlık dışı yaşam koşulları" anlamına geldiğini vurguladı.

Belçika hapishanelerinde şuanda yaklaşık 12 bin mahkum bulunuyor. Bu sayının normal kapasitenin bin dört yüz kişi üstünde olduğu belirtiliyor.

Cezaevlerindeki kapasiteye göre en fazla yoğunluğun yaşandığı 7 ülke ise şunlar: Romanya’da 100 kişilik kapasiteye 124 mahkum, Kıbrıs Rum Kesimi’nde 118, Fransa’da 115, Belçika’da 115, Türkiye’de 113, Yunanistan’da 108 ve İtalya’da 107 mahkum düşüyor.

Haber: Halil Uygun

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.