Flaman hükümeti gençler için konut kredisi kolaylığı sağlayacak yeni bir sistemi 1 Ocak 2025’ten itibaren hayata geçiriyor. Flaman Konut Güvencesi sisteminde yılda 5 bin gence daha kolay bir şekilde konut kredisi almaları için yardımda bulunulacak.
 
Konut Bakanı Matthias Diependaele, kabinenin bu yeni sisteme onay verdiğini dile getirdi ve 1 ocak 2025 tarihinde yürürlüğe gireceğini belirtti. Bakan yeni sistemin hem gençler hem de inşaat sektörü için güçlü bir sinyal olduğunu dile getirdi.

Flaman Konut Garantisi
Flaman Konut Güvencesi’nin amacı Flaman hükümetinin bu kredilerin bir kısmını garanti etmesi ve böylece bankaların genç alıcıların ev fiyatının yüzde 100'üne kadar borçlanmasına olanak sağlaması. Şu anda bankalar potansiyel alıcılardan yüzde 20'ye kadar özsermaye talep ediyor. Bu durum çalışan pek çok genç için aşılamaz bir engel oluyor. Ancak, bankaların risk marjları dahilinde yüzde 90'ın üzerindeki kredilerinin yüzde 35'ine kadar bir marjı olmasına rağmen sadece yüzde 22’sine kadar çıkıyor. Bakan Diependaele'nin hesaplamalarına göre, bu durum 5 bin genç potansiyel alıcının açıkta kalmasına neden oluyor.
 
Flaman Konut Garantisi’nden daha önce hiç ipotek kredisi almayan kişiler faydalanabilecek. Ayrıca, satın alınmak istenen evin fiyatının 434.830 eurodan fazla olmaması gerekmekte. Bu şartları sağlayan kişilerin alacağı kredinin yüzde 10’u Flaman Konut Garantisi tarafından garanti edilecek.

Beringen Türkgücü, play-off yükselme grubuna girdi Beringen Türkgücü, play-off yükselme grubuna girdi

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.