Belçika Flaman hükümeti, doktor raporlarını hastalar için daha anlaşılır hale getirmeyi hedefleyen bir yapay zeka uygulamasına 125 bin euro destek verecek. “ExplainMED" adlı bu uygulama, doktorlar tarafından hazırlanan tıbbi raporları yapay zekanın yardımıyla daha basit kelimelere dönüştürecek.

NextGenics şirketinden Marie Verougstraete, uygulamayı önümüzdeki iki yıl içinde geliştirmeyi planladıklarını belirtti. Verougstraete, "Doktor raporları genellikle tıbbi terimler içeriyor ve bu, hastaların doktorun ne demek istediğini tam olarak anlamasını zorlaştırıyor," diye açıkladı. Yeni uygulama ile hastalar, doktor raporlarının fotoğrafını çekip, yapay zeka yazılımının bu terimleri anlaşılır dile dönüştürmesini sağlayabilecekler.
 
ExplainMED, Flaman hükümetinin yapay zeka uygulamalarının geliştirilmesine yönelik desteklediği beş projeden biri. Flaman Bilim ve Yenilik Bakanı Jo Brouns, "Yapay zekayı evlere taşımak istiyoruz," şeklinde açıklıyor.

Diğer yapay zeka destekli projeler
Diğer desteklenen projeler arasında, Nijlen'deki arı ölümleriyle mücadele etmeyi hedefleyen "Buzzwatch" ve görme engelli kişilerin halka açık yollarda güvenle yürümesine yardımcı olacak "Liliapp" uygulamaları yer alıyor.

Leuven'den geliştirilen "Chatbot POL", yabancı dil konuşan öğrencilerin Hollandaca pratik yapmalarına yardımcı olurken, "Ne işareti yapıyorsun?" adlı uygulama da işitme ve görme engelli kişiler arasındaki iletişimi geliştirmeyi amaçlıyor.

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Fotoğraf: Thgirdman - Pexels

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş