Solidaris sağlık sigortasının üyeleri arasında yaptığı geçtiğimiz yıl çocuk sahibi olan ebeveynlerde antidepresan kullanımının dikkat çekici şekilde arttığını gösterdi.

Solidaris'in analizine göre, ebeveynler hamilelik sürecinde antidepresan kullanımını azaltırken, doğum sonrası dönemde bu ilaçları daha fazla kullanmaya başlıyor.

Postnatal depresyon fenomenini anlamak için yapılan veri analizleri, yeni antidepresan kullanıcılarına odaklanıyor. Verilere göre, doğumdan sonra hem annelerde hem de babalarda antidepresan kullanımı genel nüfusa göre daha yüksek.

Son bir yılda çocuk sahibi olan 15-49 yaş arası annelerin %4,7'si antidepresan kullanırken, bu oran genel nüfusta %2,9. Doğumdan sonraki ilk yıl içinde, 15-59 yaş arası babaların %2,7'si antidepresan kullanmaya başlıyor. Bu oran genel nüfusta %2,1 olarak görülüyor.

Postnatal depresyon risk faktörleri arasında sosyo-ekonomik durum, yalnız ebeveynlik ve çocuk sağlığı sorunları yer alıyor.

Solidaris, ebeveynlerin psikolojik desteğe daha fazla erişebilmesi için daha iyi finansman ve bilgilendirme çağrısında bulunuyor. Ayrıca, gelecekteki babalar için daha fazla dikkatli davranılmasını ve babalık izninin, annelik izniyle birlikte genişletilmesini talep ediyor. 

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Dünyanın en güçlü pasaportları sıralaması güncellendi Dünyanın en güçlü pasaportları sıralaması güncellendi

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş