Belçika’da demiryolu şirketleri NMBS, Infrabel ve HR Rail tarafından ortaklaşa düzenlenen 48 saatlik grev Salı gününü Çarşambaya bağlayan gece saatlerinde başladı. 

Sendikalar ve şirket yönetimleri arasında yapılan uzlaşma toplantısından bir sonuç çıkmaması üzerine greve gidilmeye karar verilmişti. Demiryolu personeli arasında, yönetimin uygulamak istediği iç reorganizasyon ve "verimlilik önlemleri" konusunda ciddi bir memnuniyetsizlik bulunmakta. Özellikle tren görevlilerinin başlangıç süresini 10 dakikaya indirme planları büyük tepkilere neden olmakta.

Demiryolu personelinin Salı 7 Kasım saat 22:00'den başlayan grev, Perşembe 9 Kasım saat 22:00'ye kadar devam edecek. İki günlük grev, 5 -7 Aralık tarihleri arasında tekrarlanacak. 

Hangi tren seferleri çalışıyor?
NMBS, vatandaşların yolculuğa çıkmadan bir gün önce web sitesi ve uygulama üzerinden son durumu öğrenebileceği alternatif taşıma planları geliştirdi.

NMBS'nin web sitesine göre bugün ve perşembe günü IC trenlerinin yarısı ve S ve L trenlerinde ise her beş seferden ikisi yapılacak. En fazla sefer iptali, yoğun saatlerde kullanılan P trenlerinde olacak.

NMBS web sitesinde ve uygulamasında alternatif seferleri görmek mümkün. Her iki platformdaki seyahat planlayıcısı, otomatik olarak alternatif tren hizmetlerini göstermekte. Yolculara, özellikle çarşamba ve perşembe günleri yolculuğa çıkmadan önce bu iki platform üzerinden son güncellemeleri takip etmesi tavsiye ediliyor.

Alternatif rotalar
Çalışmayan çoğu tren seferi için alternatif bir rota mevcut. Örneğin bugün Turnhout ile Antwerp arasında doğrudan IC trenleri çalışmıyor, ancak Turnhout'tan yola çıkan yolcular Mechelen'de aktarma yaparak Antwerp'e ulaşabilirler.

Sadece,  bugün Aalst ile Burst arasında ve perşembe günü Hasselt ile Mol arasında alternatif bir rota bulunmamakta. Hasselt ile Mol arasında bugün de sadece az sayıda tren çalışacak.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş