Belçika’da binlerce demiryolu çalışanının kayıtlı olduğu üç büyük sendika pazartesiyi salıya bağlayan gece saatlerinde üç günlük greve başladı. Grev nedeniyle ülkede birçok sefer iptal edildi. Grevin Belçika Hollanda tren seferlerini de etkileyeceği belirtildi.

Federal hükümetin sektöre gerekli olan yaptırımlardan kaçındığını belirten demiryolu şirketi NBMS ve demiryolu bakımını üstlenen Infrabel çalışanları gece saatlerinde greve başladı.   

Yeterli altyapı yapmadığını belirterek çalışma koşullarının her geçen gün zorlaştığını ifade ediyor. Ülkede geçen yaz personel eksikliği nedeniyle çok sayıda tren seferi iptal edilmişti. Tren sürücüleri birliği ASTB üyeleri ise yarın ve Perşembe günü grev dalgasına katılacak.

Salı, Çarşamba ve Perşembe günü devam edecek olan grev nedeniyle birçok sefer iptal edildi. NMBS açıklamasında bugün tren seferlerinin dörtte üçünün, yarında yarıya yakınının iptal edildiğini açıkladı. En büyük sorunların Wallonia bölgesinde ve özellikle Namur, Lüksemburg ve Waals-Brabant şehirlerinde yaşanacağı tahmin ediliyor.

Belçika basınında çıkan haberlerde, NMBS’nin tren yolcularına yola çıkmadan önce son gelişmeleri takip etmesi tavsiyesinde bulunduğu belirtildi. Greve nazaran az sayıda çalışanlarla devam eden tren seferlerini görmek için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

Üç günlük grevde onlarca sefer iptal olacak
Salı günü çoğu P treni (yoğun saat trenleri) iptal edildi. Daha kısa mesafeler için olan dört S ve L treninden yalnızca birinin çalışacağı belirtiliyor. Büyük şehirler arasındaki IC trenlerinde de her beş seferden sadece ikisinin çalışacağı belirtiliyor.

Çarşamba günü tren trafiği neredeyse durma noktasına kadar gelecek. IC, S ve L tren seferlerinde her iki trenden sadece birinin çalışacağı belirtiliyor.  P tren seferlerinin ise trafiğin yoğun olduğu saatlerde kullanılmayacağı belirtildi.

Perşembe günü hangi seferlerin iptal olacağı ve günün nasıl şekil alacağı henüz netleşmiş değil.

Belçika - Hollanda seferleri iptal edildi
Üç günlük grev nedeniyle Belçika Hollanda arasında sefer yapan trenleri de etkileyecek. Amsterdam'dan Brüksel'e giden beş şehirlerarası tren ile Maastricht ve Liège arasındaki tren seferleri bugün yapılmıyor. Brüksel’den Amsterdam’a gelen trenlerin de sadece dördü çalışıyor. Roosendaal ile Antwerp arasındaki tren seferinin yapılacağı belirtiliyor.

Bu ayın başlarında, demiryolu sendikaları yüksek enerji fiyatları ve azalan satın alma gücünü protesto etmek için greve gitmişti.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.