Belçika'da Fransızca konuşulan bölgelerde uygulanması planlanan zorunlu cinsellik eğitimi, bazı velileri öfkelendirdi ve bu velilerin okulları yakmış olabileceği iddiası ortaya atıldı.

Belga haber ajansının bildirdiğine göre, Montignies-sur-Sambre'de "(Ecole) des Cites" Okulu'nda geçen gece geç saatlerde bir yangın çıktı. Aynı haftanın başında Charleroi'da da ardışık dört okul yakılmıştı.

Polis, bu dört yangının, zorunlu cinsellik eğitimine karşı çıkan velilerle bağlantılı olup olmadığını araştırıyor.

Belçika'da 2012'den beri, tüm sınıflar için cinsellik eğitimi zorunlu. Bu eğitim, Flamanca konuşulan bölgelerde zaten zorunluken, Fransızca konuşulan Brüksel ve Valonya bölgelerinde okulların inisiyatifine bırakılmıştı.

7 Eylül'de, Fransızca konuşulan bölgelerde, ilkokul 6. sınıf (11-12 yaş) ve ortaokul 4. sınıf (15-16 yaş) öğrencileri için haftada iki saat bu dersleri almayı zorunlu kılan bir yasa kabul edildi.

Yasa süreci boyunca Brüksel'de protestolar düzenlenmiş, Valonya-Brüksel Federasyonu hükümeti ise düzenlemenin çocukları korumayı amaçladığını belirtmişti.

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın