AB tarım politikalarını protesto eden ve daha iyi koşullar talebiyle gösteriler düzenleyen çiftçiler Başbakan Alexander De Croo'nun Flaman Bölgesi'ndeki konutunun yolunu traktörleri ile kapattı. West-Vlaanderen savcılığı ise trafikte güvenliği tehlikeye atan çiftçilere daha sert müdahale edileceğini açıkladı.

Başbakan De Croo, göstericilerle görüştü ve tarımdaki sorunlar konusunda bu hafta Brüksel'de yapılması planlanan toplantıya davet etti. Görüşmenin ardından eylem olaysız sona erdi.

West-Vlaanderen'da polise sert müdahale yetkisi
West-Vlaanderen'da ise savcılık polise özellikle trafikte güvenliği tehlikeye atan çiftçilere karşı sert müdahale yetkisi verdi. Yeni önergeye göre kavşakların tamamen kapatılmasına izin verilmeyecek.

Açıklamada "Polise, kavşakları bloke eden veya acil yardım ekipleri ve diğer yardım hizmetlerinin serbest geçişini engelleyen araçlara karşı sert müdahale etme talimatı verdik.” ifadesini kullanan savcılık gerekli olduğu takdirde bu kişilerin ehliyetine 15 gün iptal edileceğini ve araçlarına da el konula bileceğini belirtti.

Turkse Rangers, Play-off iddiasını yitirdi Turkse Rangers, Play-off iddiasını yitirdi

Kraliyet Savcısı Filiep Jodts, konuya ilişkin olarak "Yolların ve kavşakların tamamen bloke edilmesine ve bu şekilde hizmetlere engel olunarak insan hayatlarıyla oynanmasına izin veremeyiz. Böyle tehlikeli durumlara karşı güçlü bir işaret vermek ve sert bir şekilde müdahale etmek çok önemli." dedi.

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Fotoğraf: temsili

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.