Önümüzdeki yıldan itibaren geçerli olacak yeni tatil günleri düzenlemesi, çalışanları sevindirecek nitelikte. Yaşanan bazı olumsuzluklardan dolayı tatil günlerini kullanamamış olan çalışanlar, kalan günlerini daha sonraki bir tarihte kullanabilecek. Bunun yanı sıra, gelecek izinleri sırasında hastalanan çalışanların bu 'kayıp' tatil günlerini daha sonra kullanmalarına izin verilecek.

Belçika basınında çıkan haberlere göre yeni düzenleme uyarınca, izin süresi içerisinde hastalanan kişi, doktor raporu ile birlikte bunu beyan etmesi halinde, hasta kaldığı günleri daha sonraki bir tarihte kullanabilecek. 

İstisnalar mümkün olsa da mevcut kanuna göre çalışanlar tatil günlerini aynı yıl içerisinde kullanmak zorunda. Ancak yeni kurala göre, belirli durumlarda tatilini yapamayan veya tatili yarıda kalan kişi, kalan günlerini kesintiye uğradığı yılın akabinde gelen iki yıl içerisinde kullanabilecek.

Kullanılmayan tatil günlerinin devri sadece zorunlu hallerde kullanılamayan izin günleri için geçerli olacak. 

Örnek olarak “Tatilim 4 hafta. Bu yıl tatilimi kullanmayayım, önümüzdeki yılın tatili ile birleştiririm” mantığı ile hareket edilemeyecek. Hastalık, kaza, doğum izni veya koruyucu aile izni gibi somut nedenlerle tatilini kullanamayanlar, günlerini devredebilecek. 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş