Belçika polisi büyük bir soruşturma kapsamında aralarında üç polis memurunun da bulunduğu 22 kişiyi tutukladı. Soruşturma kapsamında Salı günü Brüksel ve Antwerp de dahil olmak üzere 45 ev ve işyerine baskınlar düzenlendi. Baskınlarda çok miktarda nakit para, pahalı arabalar ve suçluların şifreli mesajlaşma için kullandığı Sky ECC telefonları ele geçirildi. 

Geçen yıl Şubat ayında Brüksel'de bir uyuşturucu mahallinde ateşli silah kullanımının üzerine başlatılan soruşturma, Brüksel Federal Adli Polisi, Batı Brüksel bölge polis ve Brüksel Savcılığı tarafından yürütülüyor. Soruşturmada, uyuşturucu ticaretiyle alakalı meydana gelen çeşitli suçlar, şiddet olayları ve diğer suçlar inceleniyor. 

Soruşturma sonuçlarına göre, uyuşturucu ticareti yerel düzeyde satıştan ithalat ve ihracata kadar farklı alanlarda yapılıyor. Ayrıca bu organizasyonlardaki bazı kişilerin silahlı çatışmalara dahil olduğu da tespit edilmiş durumda. 

Soruşturma ekibi Sky ECC telefonlarının analizinden, Antwerp limanı üzerinden kokain ithalatını ve belirli anahtar figürlerin İngiltere'ye helikopterlerle kokain ihracı yapmayı planladığını ortaya çıkarttı. 

Haber: Halil UIygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.